Links

Nettside

Dersom du benytter nettside fra vårt system, kan denne settes opp i konfigurasjonsmodulen
. Under Klinikk, klikk Nettside.
Om dere er en kommunal klinikk er det påkrevd at dere skal ha en tilgengelighetserklæring på deres nettside. Du kan lese hvordan her.
Oppsett for nettside

Har dere et domene fra før?

Med domene menes det at dere eier og betaler for en nettside med et navn. Eksempelvis www.patientsky.com.
Det er viktig at nettsiden deres peker mot den online bestillingsløsningen dere til enhver tid tilbyr pasientene deres (i dette tilfellet PatientSky). Derfor må dere omdirigere nettsiden til å peke mot PatientSky når dere starter opp med våre tjenester.
Alt dere trenger å gjøre for å omdirigere nettsiden deres er å sende en e-post til tilbyderen hvor nettsiden deres er i dag (ofte er dette Fastname eller DomeneShop) og si hva nettsiden nå skal peke til.
For å finne ut hvor nettsiden nå skal peke må dere logge inn i PatientSky og opprette et subdomene.

Oppsett og innhold

Basisinformasjon

Legg først inn basisinformasjon for nettsiden.
Nettsidens basisinformasjon
Hovedtittel: Denne vises på forsiden av nettsiden. Undertittel: Denne vises under hovedtittelen. Eksempel: "Velkommen". URL for sub-domene: Dette er URLen til nettsiden. Skriv inn klinikknavnet i ett ord (uten ÆØÅ). Det er dette subdomenet dere skal omdigirere nettsiden deres til, hvis dere har et domene fra før. Sørg for at Nettside aktivert er huket på og trykk på Åpne nettsiden for å finne den eksakte URLen (eksempelvis https://pasientsky.klinikk.pasientsky.no/no/):
Finn eksakt URL

Tema

Bestem så tema for nettsiden.
Nettsidens tema/utseende
Hovedbilde: Last opp et hovedbilde, for eksempel et bilde av klinikken. Dette vil vises på nettsidens forside.
Fargetema til nettsiden: Dere står fritt til å endre fargetema som er på nettsiden. Eller dere kan la standardfargene stå.

Ansatte som skal vises på forsiden

Her kan dere sette opp hvem som skal vises på forsiden av nettsiden deres. Dere kan angi forskjellige kriterier, slik at dere slipper å redigere dette manuelt hver gang det starter en ny ansatt, eller dere kan angi enkeltansatte.
Oppsett for hvilke ansatte som skal vises på nettsiden
Klikk Legg til.
Velg enten et kriterie: roller, grupper eller funksjoner. Eksempel: velger dere rollen lege, vil alle leger vises på forsiden. Dere kan også velge flere kriterier, for eksempel: rollen lege og alle i gruppen LAB. Dere kan ekskludere enkeltpersoner ved å legge dem til under Ekskluderte personer.
Eller, velg de spesifikke ansatte dere ønsker skal vises fra stillinger.
Sett opp filtrering på ansatte som skal vises på nettsiden
Huk av for hvilken informasjon dere ønsker skal bli vist om de ansatte under Visningsinnstillinger.
Visningsinnstillinger for ansatte på nettsiden

Kontaktinfo og innhold

Adressen og telefonnummeret som er registrert på klinikken vil ligge under kontaktinfo og vises på nettsiden.
Videre, huk av for hva dere ønsker skal vises på nettsiden av innhold.
Kontaktinfo, innhold og innstillinger for nettsiden

Seksjon for timebestilling

Huker du av for Vis seksjon for timebestilling, kan du definere hvilken online booking du vil vise på nettsiden.
Dersom du benytter online timebestilling uten innlogging, kan du velge at Ekstern timebestillingslenke skal vises på nettsiden. Da vil pasienten bli sendt til deres eksterne bestillingsside når de trykker Konsultasjon på hjemmesiden (se hvordan). Da har du også mulighet til å velge hvilken timebok som skal vises som standard.
Velg Ekstern timebestillingslenke
Dersom du ikke benytter online timebestilling uten innlogging, kan du velge Pasientportal som timebestillingstype. Da vil pasientportalen åpnes når pasienten bestiller konsultasjon via nettsiden.
Velg Pasientportal

Kart

Du kan blant annet velge å vise kart. For å finne koordinatene til klinikken må du gå til Google Maps. Søk opp adressen til klinikken, (1) høyreklikk på lokasjonen i kartet og trykk på “what’s here?”, (2) kopier koordinatene og lim de inn i bredde- og lengdegradene i nettsideoppsettet.
Bilde fra Google Maps

Informasjonsbokser

Det er også mulig å legge til egne infobokser for generell info og eventuelt ferie. Huk av og fyll ut feltene.
Infobokser under Innhold og innstillinger

Tips til hvordan klinikken kan bli mer synlig i søk

  • Legg til klinikken på Google Maps. Dette gjøres ved at det sendes en forespørsel til Google Maps. Det kan ta noen dager før klinikken er synlig i søk etter at den er lagt til.
  • Legge inn opplysninger på Gule sider, 1881 ol.

Legg ut nyheter på nettsiden

Dersom du har huket av for Vis seksjon for nyheter under Innhold og innstillinger for nettsiden din, vil du ha tilgang til å legge ut nyheter via Klinikkmodulen.
Gå til Nyheter i Klinikkmodulen
Oversikt over nyheter
Her kan du publisere nyheter for klinikken. Nyheter legges ut på nettsiden og i appen.
Klikk Legg til nyhet. Fyll ut feltene og huk av for Publisert om nyheten skal publiseres med en gang. Fjern avhukingen hvis den skal publiseres senere.
Legg til nyhet

Ofte stilte spørsmål

Vil pasienter motta push-varslinger for nyheter som legges ut? Nei, pasienter får ikke varsling for nyheter. Les mer om varslinger til pasient.