Nettside

Klinikken kan velge å benytte seg av gratis nettside-løsning fra PatientSky. Gjør du oppsettet selv, koster dette ingenting. Dersom vi gjør oppsett for deg, koster det 2400,- NOK i engangskostnad.

Ønsker dere at PatientSky gjør nettsideoppsettet for dere inkluderer det:

• Oppsett av nettsiden

• Omdirigering av domenet (dette krever en fullmakt fra klinikken), eller

• Søkeoptimalisering på Google og andre søkemotorer

• Standardtekster som legges på nettsiden til fordel for pasientene

Oppsettet har en engangskostnad på 2400,- per klinikk.

Har dere et domene fra før?

Med domene menes det at dere eier og betaler for en nettside med et navn. Eksempelvis www.patientsky.com.

Det er viktig at nettsiden deres peker mot den online bestillingsløsningen dere til enhver tid tilbyr pasientene deres (i dette tilfellet PatientSky). Derfor må dere omdirigere nettsiden til å peke mot PatientSky når dere starter opp med våre tjenester.

Alt dere trenger å gjøre for å omdirigere nettsiden deres er å sende en e-post til tilbyderen hvor nettsiden deres er i dag (ofte er dette Fastname eller DomeneShop) og si hva nettsiden nå skal peke til.

For å finne ut hvor nettsiden nå skal peke må dere logge inn i PatientSky og opprette et subdomene.

Hvordan sette opp nettside selv i PasientSky:

• Logg inn på PatientSky fra www.patientsky.com

• Du må være administrator i Patientsky for å kunne sette opp og redigere nettsiden

• Gå til “klinikk-modulen” etter du har logget inn i Patientsky

• Trykk på “nettside” i menyen som kommer frem:

Her ser du hvor du kan sette opp nettsiden til klinikken.

Redigeringsmuligheter i PatientSky

Når du er inne på Nettside vil du ha mang ulike valg for redigeringsmuligheter og informasjon.

Slik ser bildet ditt nå ut.
  1. Hovedtittel = Navnet på klinikken

2. Undertittel = Fritekst eller eksempelvis “Velkommen!”

3. URL for sub-domene = Klinikknavnet i ett ord (uten ÆØÅ)

Her finner du URLen du trenger.

4. Hovedbilde = Trykk på bildet for å laste opp et eget bilde (eks. av klinikken eller området hvor klinikken ligger).

Fargetema til nettsiden: Dere står fritt til å endre fargetema som er på nettsiden. Eller dere kan la standardfargene stå.

5. Sidetittel = Kort tekst som vises hvis man googler etter klinikken deres.

6. Nøkkelord = Stikkord som gjør at man enklere finner klinikken deres når man søker etter en klinikk på Google (eks pasient, lege, timebestilling, Oslo, resept, fastlege etc).

7. Metabeskrivelse = Kort beskrivelse av klinikken som kommer frem i Google-søket.

8. Legg til “ansatte som vises på forsiden/nettsiden” = Velg hvilke navn som skal vises på nettsiden

• Søk etter stillingstypene dere har på klinikken og alle medarbeidere med valgte stillingstyper vil vises med fullt navn på nettsiden.

• Lagre og legg til flere stillingstyper ved behov

• Eksempelvis “(helse)sekretær” og “lege”

Slik setter du opp filtrering

9. Oppdater kontaktinformasjon = Hvis denne er tom legger dere inn adresse og telefonnummer til klinikken

10. Huk på “vis ansatte på klinikken”

11. Huk på “Vis seksjon for timebestilling”

12. Huk på “vis seksjon for nyheter”

13. Huk på “vis åpningstider”

• Husk å “endre åpningstider

14. Huk på “Vis seksjon for kart”

For å finne koordinatene til klinikken må du gå til Google Maps. Søk opp adressen til klinikken, (1) høyreklikk på lokasjonen i kartet og trykk på “what’s here?”, (2) kopier koordinatene og lim de inn i bredde- og lengdegradene i PatientSky.

Bilde fra Google maps
Skriv inn bredde og lengdegrader her

15. Huk på “aktiver en ekstra informasjonsboks” hvis dere ønsker å ha mer informasjon på forsiden av nettsiden (fritekst).

16. Huk på “Aktiver informasjonsboks for ferie” ved behov og legg inn ekstra informasjon (fritekst).

Husk å “lagre”!

Flere muligheter:

Oppsett og innhold

Her kan du redigere innholdet og oppsettet på nettsiden.

Basisinformasjon

Her redigerer du basisinformasjon på nettsiden.

Basisinformasjon på nettsiden.
  • Hovedtittel: Dette er hovedtittelen som vises på forsiden av nettsiden.

• Undertittel: Dette er undertittelen som vises under hovedtittelen.

• Subdomene-URL: Dette er urlen til nettsiden.

• Nettside aktivert: Her velger du om nettsiden skal aktiveres eller ikke. Velger du Nettside aktivert her, er nettsiden live og kan søkes opp og besøkes. Merk at det kan være lurt å vente med å aktivere nettsiden til hele oppsettet og innholdet er klart. På den måten slipper pasienter å besøke en halvferdig nettside.

• Åpne nettsiden: Her kan du åpne nettsiden for å se hvordan den vil se ut.

Tema

Her kan du redigere tema for nettsiden gjennom farger og bilder.

Endre fargetema manuelt.
  • Hovedbilde: Her kan du laste opp et hovedbilde for klinikken. Dette er bildet som fungerer som bakgrunnsbilde for klinikken på forsiden.

• Fargetema til nettsiden: Her kan du velge et standard fargetema gjennom en mal. Klikk i feltet for å få opp en liste over de tilgjengelige temaene: standard farger, lyst tema, grønt tema.

Du kan også redigere fargene manuelt om du ønsker det.

• Menyfarge: Fargen på menyen

• Bakgrunnsfarge: Fargen på bakgrunnen på selve nettsiden

• Testfarge: Fargen på teksten på nettsiden

• Farge hovedtittel: Fargen på hovedtittelen

• Farge lenker: Fargen på linker som kan klikkes på (før man klikker på dem)

• Bakgrunnsfarge: Fargen på bakgrunnen inne i bokser på nettsiden.

Innhold og innstillinger

Her kan du administrere hva nettsiden skal inneholde og innstillingene for innholdet.

• Vis ansatte på nettsiden: Her velger du om de ansatte skal vises på nettsiden eller ikke.

• Vis seksjon for timebestilling: Her velger du om seksjonen for timebestilling skal vises på nettsiden. Dersom en pasient klikker på denne, kommer han rett til pasientportalen og må logge inn for å bestille.

• Vis åpningstider: Her velger du om du ønsker å vise åpningstidene til klinikken på nettsiden, og du kan endre åpningstidene ved å klikke på Endre åpningstider.

• Vis seksjon for kart: Her velger du om du ønsker å vise et kart med plasseringen til klinikken. Aktiverer du denne, blir du bedt om å skrive inn bredde- og lengdegradene til klinikken. Disse finner du typisk på Google Maps.

• Aktiver en ekstra informasjonsboks: Her kan du aktivere en ekstra informasjonsboks for ekstra informasjon du ønsker å gi til besøkende på nettsiden. Dette kan være for eksempel: Vi har nå fått inn influensavaksine.

• Aktiver informasjonsboks for ferie: Her kan du lage en ekstra informasjonsboks i forbindelse med ferie. Denne vises da for forsiden. Et eksempel kan være: Vi holder stengt i uke 8 på grunn av vinterferie.

• Link til nettsider: Her kan du linke til relevante nettsteder for pasienter. Typisk er bytte av fastlege, NAV og andre samarbeidspartnere.

Når hele oppsettet og innstillingene er gjennomgått, klikker du på Lagre for å lagre alt.

Legg ut nyheter på nettsiden

Her kan du publisere nyheter for klinikken. Nyheter publiseres på nettsiden og i appen. Pasientene som har tillatt pushmelding på mobilen, vil motta varsel om nyheten.

Slik legger du ut en ny nyhet.

For å redigere en eksisterende nyhet klikker du på linjen der nyheten finnes.

For å skrive eller publisere en ny nyhet klikker du på Legg til nyhet.

• Overskrift: Her skriver du inn hva nyhetens overskrift skal være.

• Nyhetsinnhold: Her skriver du hva nyheten inneholder.

• Publisert: Her velger du om innlegget skal publiseres nå, eller om du ønsker å publisere det senere.

For å slette en eksisterende nyhet klikker du på /var/folders/8v/zxg71mg958zcsx3bqz0vyh_w0000gn/T/ui-64px-glyph-2_fat-remove.pngunder Handlinger til høyre.