Venteliste

Lær hvordan du oppretter venteliste.

Venteliste kan opprettes for en enkelt behandler eller en felles for klinikken.

Opprett venteliste

Før du kan opprette venteliste, må du ha en pasientliste som pasientene på venteliste skal føres over til. Les hvordan du oppretter pasientliste.

Gå til Klinikk og Venteliste.

Venteliste i klinikkmodulen
  1. Klikk Opprett.

2. Gi ventelisten et navn og en eier.

3. Velg om ventelisten skal sorteres etter ansiennitet eller prioritering.

4. Knytt ventelisten til pasientlisten pasientene skal flyttes til når de får plass. Du kan velge en eller flere, om dere for eksempel ønsker en felles venteliste på klinikken.

5. Oppdater.

Opprett venteliste

Legg til pasient på venteliste

Åpne pasientkortet.

Venteliste på pasientkortet
  1. Klikk på venteliste.

2. Velg ventelisten pasienten skal settes på.

3. Velg prioritering (1, 2 eller 3 stjerner)

4. Opprettelsesdato er dagen pasienten ble lagt til på listen og automatisk satt til dagens dato

5. Legg til ansiennitetsdato og eventuelt notat.

6. Lagre.

Legg til pasient på venteliste

Det blir synlig på pasientkortet at pasienten står på venteliste.

TIPS: Dersom dere bruker en felles venteliste på klinikken kan dere bruke notatfeltet til å notere hvilken behandler pasienten skal til.

Hente pasient fra venteliste

Du kan hente en pasient fra venteliste og flytte pasienten over til pasientlisten direkte fra pasientkortet eller venteliste.

Flytt pasient fra venteliste til pasientliste
  1. Åpne pasientkortet og klikk på ventelisten under Aktive ventelister.

2. Klikk Flytt til pasientliste. Er ventelisten kun knyttet til én pasientliste, blir pasienten flyttet med en gang. Er ventelisten knyttet til flere pasientlister, velger du den aktuelle.

Pasienten er nå flyttet.

Du kan også flytte pasienter direkte fra venteliste i klinikkmodulen.

1. Gå til Klinikk og Venteliste.

2. Åpne ventelisten pasienten du skal flytte står på.

3. Klikk på pasienten i oversikten.

Dersom pasientlisten f.eks. er koblet til en online timebok, vil pasienten nå ha tilgang til å bestille timer i denne timeboken. Merk at pasienten ikke varsles automatisk. Vi anbefaler å lage en mal som du kan sende ut elektronisk når pasienter får plass, eventuelt en dokumentmal som kan sendes i posten.

Ofte stilte spørsmål

Vi er flere behandlere som ønsker å bruke samme venteliste, kan vi gjøre det? Ja, en venteliste knyttes til pasientlister og du kan legge til så mange pasientlister som du ønsker. Pasientene kan flyttes fra ventelisten og inn på en eller flere pasientlister når de har fått plass.

Kan jeg slå sammen ventelister? Du kan ikke slå sammen eksisterende ventelister, men du kan legge til/endre de pasientlistene som er tilknyttet. Pasientene flyttes da inn på pasientlisten når de har fått plass.