Smartbox

Smartbox er ruteren som er bindeleddet mellom internett (gjennom Telenor eller Global Connect), tilgang til Norsk Helsenett og switchen på klinikken som håndterer alle tilkoblede enheter på nettverket. Vi sikrer også alltid at minst 25 % av kapasiteten på Internett hele tiden dedikeres til klinikkens PatientSky og Telefoni.

Smartbox er unik av sitt slag, og dets funksjoner er designet og utarbeidet av PatientSky. Den har fire porter, som hver har sin funksjon. Disse er henholdsvis:

• Motta internett

• Gi Internett-tilgang til klinikkens switch

• Tillate 3G/4G-redundans

• Tillate tr√•dl√łst gjestenett gjennom PatientSky.

Gjennom vårt partnerskap og samarbeid med Norsk Helsenett, vil Smartbox sikre kontakt med vårt hostingsenter, som gir NHN-tilgang. Klinikken beholder sin DHCP-pool (IP-adresser), da vi konfigurerer Smartbox til å bruke den samme.

N√•r klinikken er tilkoblet Smartbox, har PatientSky mulighet til √• kontinuerlig overv√•ke tilstanden p√• klinikkens internett. Det g√•r alarmer om noe skulle skje, og vi jobber alltid proaktivt for √• s√łrge for maksimal oppetid.

Da Smartbox er v√•r egen unike, teknologi, er det kun mont√łrer fra PatientSky som skal operere p√• den. Eventuelle tomme porter p√• Smartbox vil derfor v√¶re inaktive helt til en mont√łr fra PatientSky har gjort sine innstillinger, og vi ber om at ingenting r√łres p√• Smartbox med mindre noe annet spesifikt har blitt sagt av PatientSkys supportavdeling.

OBS: Husk at alle enheter/datamaskiner som er koblet til switchen som f√•r internett fra Smartbox, har tilgang til Norsk Helsenett. Ut√łv derfor varsomhet ved tilkobling av nye enheter til switchen, slik at ikke uvedkommende f√•r tilgang til Norsk Helsenett.

Ved eventuelle feilmeldinger når det gjelder internett, ber vi klinikken om å kontakte PasientSky Support.

Tr√•dl√łst gjestenett (WIFI)

Gjennom tilknytning til Smartbox, tilbyr vi ogs√• tr√•dl√łst gjestenett. Gjestenettet konfigureres til √• IKKE ha tilgang til Norsk Helsenett, og klinikken kan selv velge navn p√• det tr√•dl√łse nettverket (SSID). Ved hjelp av dette kan b√•de klinikkens arbeidere og pasienter trygt surfe og nyte godt av tr√•dl√łst nett. Gjestenettet settes opp av en av PatientSkys mont√łrer ute p√• klinikken, som sammen med klinikken vil finne det beste stedet √• sette opp aksesspunktet for √• sikre best mulig dekning.

3G/4G Reservenett

Med 3G/4G-reservenett gir vi klinikken en st√łdig barriere dersom Internett i et sjeldent tilfelle skulle v√¶re nede, for eksempel ved brudd p√• Telenor/Broadnet sine tjenester. I slike tilfeller aktiveres Smartbox til √• bruke 3G- eller 4G-nett for √• holde klinikken ‚Äúonline‚ÄĚ, slik at alle daglige operasjoner smertefritt kan opprettholdes ‚Äď b√•de arbeid p√• PC og telefoni.

3G/4G-reservenett monteres av en av v√•re mont√łrer, som ogs√• sikrer plassering av n√łdvendig utstyr slik at det gir best mulig signaler.

Faks (ATA)

V√•r faksl√łsning er n√łdvendig for klinikker som har et faksnummer som er del av nummerserien som skal porteres for telefonil√łsningen, og som fortsatt √łnsker √• beholde muligheten for √• sende og motta faks. Faksnummeret blir da portert til en egen l√łsning hos v√•r partner Telenor. Klinikken beholder sitt gamle faksnummer.

En liten, bl√• boks muliggj√łr digital til analog kommunikasjon gjennom ATA-teknologi. Dette konfigureres og kobles opp av en mont√łr fra PatientSky p√• klinikken. Den vil fungere som bindeleddet mellom klinikkens faksmaskin og klinikkens nettverk.

‚Äč