For deg som jobber hjemmefra
Tips og triks for deg som jobber hjemmefra
Her finner du et utdrag av de viktigste funksjonene for Ă„ kunne jobbe hjemmefra i PatientSky.

Tips og triks

Oppsett og bruk videokonsultasjoner

Ved Ă„ endre dine vanlige timer til videokonsultasjoner, kan du tilbyr timer uansett hvor du jobber fra. LĂŠr mer om Videokonsultasjoner.

Oppsett og bruk e-konsultasjoner

Bruk e-konsultasjoner og la pasienter sende deg spÞrsmÄl ved Ä sende deg en melding. Du kan svare hjemmefra eller fra kontoret. LÊr mer om E-konsultasjoner.

Legg til nyheter pÄ nettsiden

Hvis du tilbyr online booking og timetypene du tilbyr endres, kan du informere pasienter om dette ved Ă„ legge ut nyheter. Finn ut mer om nyheter.

Tilby mer informasjon ved timebestilling

Det finnes to veldig nyttige muligheter for Ă„ informere pasienter om videokonsultasjoner, og samtidig lĂŠre de hvordan de skal bruke tjenesten.
Begge mulighetene legges til pÄ timetypen(e) som skal brukes i timeboken.
  • GĂ„ til timebok-modulen, klikk pĂ„ timetyper i undermenyen
  • Klikk pĂ„ timetypen du Ăžnsker at skal informere pasientene

Tilleggsinformasjon

Feltet tilleggsinformasjon pÄ timetypen kan brukes til Ä legge inn tekst som informerer pasienten om noe de bÞr vite fÞr de booker timen. For eksempel informasjon om at det er en videokonsultasjon, og at pasienten mÄ logge inn i PatientSky for Ä starte videokonsultasjonen.

Tips til tekst:

Husk Ă„ logge inn i PatientSky (nettside eller via app) noen minutter fĂžr timen starter.
Pasientportalen: GĂ„ til www.pasientsky.no. Logge inn, og gĂ„ til ‘Min kalender’, trykk pĂ„ timen og ‘Start videokonsultasjon’.
Appen: Åpne Pasientsky appen innen 15 minutter fĂžr videokonsultasjonen starter. Trykk pĂ„ knappen ‘Start’ ved siden av timen din. Du kan lĂŠre mer om dette her:
Behandleren logger seg inn nÄr de er klare.

Automatisk dialog

En automatisk dialog er en beskjed som sendes automatisk til pasienten 5-10 minutter etter at timen er booket. Enten om pasienten selv har booket timen online, eller om dere pÄ klinikken har satt den opp. Dialogen kan inneholde lengre informasjon og opptil flere vedlegg som kan Äpnes og skrives ut av pasienten.
For at du skal kunne velge en dialog i denne menyen mÄ det vÊre opprettet en mal fÞrst. Se her for hvordan du oppretter en mal.

Send melding til pasienter

Send en mal til pasient

• SĂžk etter pasienten i sĂžkefeltet Ăžverst i PatientSky.
  • Bruk hurtigtasten ALT + D for ny dialog, eller trykk pĂ„ dialog-ikonet (se hvordan).
  • GĂ„ rett til emne-feltet og skriv inn navnet pĂ„ malen (for eksempel “time endret til videokonsultasjon”).
  • Velg malen og du vil se at alle felter automatisk fylles ut basert pĂ„ malen (se hvordan). Du kan fritt endre teksten i dialogen fĂžr du sender den.
  • Trykk pĂ„ Send og avslutt hvis pasienten ikke skal kunne svare pĂ„ pĂ„ dialogen..
  • Trykk pĂ„ Send hvis pasienten skal kunne svare.
LÊr mer om hvordan du setter opp maler, og finn eksempler pÄ maler du kan bruke her.

Send e-dialog til pasienten

Samme fremgangsmÄte som over:
  • SĂžk etter pasienten i sĂžkefeltet Ăžverst i PatientSky.
  • Hurtigtast ALT + D eller dialog-ikonet (se hvordan).
  • Velg at meldingen skal sendes til pasienten (se hvordan).
  • Fyll inn emne og beskjed (se hvordan).
  • Trykk pĂ„ send og avslutt hvis pasienten ikke skal kunne svare pĂ„ pĂ„ dialogen.
  • Send hvis pasienten skal kunne svare.

Varsler pÄ SMS og e-post

Pasientene kan motta en varsling pÄ SMS, e-post eller push-varsling nÄr du sender en dialog.
Det er da viktig at det er registrert et mobilnummer eller en e-post adresse pĂ„ pasienten. Åpne pasientkortet til pasienten ved Ă„ trykke pĂ„ navnet deres i blĂ„tt for Ă„ legge til mobilnummer.
Merk at slike varslinger vil koste klinikken 0,95 kr per varsling.

Ofte stilte spÞrsmÄl

Vil alle funksjoner fungere likt pÄ hjemmekontor som pÄ klinikken?
PatientSky er som Ä jobbe i nettbanken sÄ funksjoner som journal, video og Þkonomi vil fungere som normalt. Likevel er det noen av integrasjonene som er lagret lokalt pÄ kontor-pc og kommuniserer via desktop service, slik at du bare kan bruke de fra kontoret. Noen funksjoner har ogsÄ spesielle krav til NHN-tilknytning, for eksempel tilgang til Adresseregisteret.

Vil alle funksjoner fungere likt pÄ hjemmekontor som pÄ klinikken?

PatientSky er som Ă„ jobbe i nettbanken sĂ„ funksjoner som journal, video og Ăžkonomi vil fungere som normalt. Likevel er det noen av integrasjonene som er lagret lokalt pĂ„ kontor-pc og kommuniserer via desktop service, slik at du bare kan bruke de fra kontoret. Noen funksjoner har ogsĂ„ spesielle krav til NHN-tilknytning, for eksempel tilgang til Adresseregisteret. ​
Last modified 2mo ago