E-konsultasjon

Konfigurasjon

Det er kun Klinikkadministrator som kan konfigurere e-konsultasjon for klinikken.

Vi nevner her de viktigste og vanligste innstillingene for å komme i gang:

• G√• til Post-modulen, hold musepekeren over modulen s√• menyen kommer frem

• Kommunikasjonstyper st√•r nederst i menyen, klikk p√• pluss-ikonet og velg E-konsultasjon fra listen

• I feltet for avsender anbefaler vi √• velge "Alle pasienter". Dette betyr at alle pasienter kan finne klinikken og deg som behandler. Har du PatientSky fra f√łr kan du bruke "Alle pasienter p√• klinikken" for √• begrense hvilke pasienter som kan sende meldinger. Dette forutsetter at pasientene allerede er lagt til p√• klinikken (se hvordan).

• I feltet for mottakere og mottakerkriterier anbefaler vi √• fjerne valget for "pasientenes fastlege" hvis dere ikke har brukt PatientSky tidligere

• Trykk p√• legg til og velg rollen "lege" (eller annet aktuelt). Dette gj√łr at alle brukere i den gitte rollen vises for pasienter som skal sende e-konsultasjon (se hvordan).

• De andre valgene i konfigurasjonen er automatisk satt basert p√• hvordan de fleste kundene v√•re jobber. Derfor kan du g√• videre til Legg til som du finner helt til h√łyre i bildet.

E-konsultasjon er nå klart til å brukes.

Les mer om hvordan du kan sette opp andre meldingstyper (kommunikasjonstyper) her.

Se og svare e-konsultasjoner

• G√• til Post-modulen og postkassen Innboks (antall nye meldinger indikeres i menyen)

• Klikk p√• meldingen i innboksen for √• √•pne og lese den. Hold musepekeren over for √• forh√•ndsvise et eventuelt vedlegg i meldingen, eller klikk p√• det for √• vise i full st√łrrelse (se hvordan).

• Skriv inn ditt svar (se hvor).

• Svar og avslutt gj√łr at pasienten ikke kan svare deg tilbake p√• meldingen

• Videresend for √• sende meldingen til en annen behandler p√• klinikken

• Svar om du √łnsker at pasienten skal kunne svare deg tilbake

‚Äč

Pasientene kan motta en varsling når dere svarer på e-konsultasjoner på SMS, e-post eller som push-varsel. Merk at varslinger koster 0,95kr per varsling, og må aktiveres av oss i PatientSky.

Ofte stilte sp√łrsm√•l

Får pasientene beskjed om at e-konsultasjon koster penger?

Ja. N√•r pasientene sender e-konsultasjoner til behandleren sin f√•r de opp en beskjed om at det kan p√•l√łpe en egenandel. De m√• bekrefte at de har lest beskjeden.

Hvor finner jeg avsluttede e-konsultasjoner?

Ved å klikke og holde over post-modulen og gå til postkassen klinikkens arkiv finner du alle avsluttede og lukkede e-konsultasjoner.

Du kan også åpne pasientkortet til pasienten og se under fanen post. Her har du en egen meny som heter "Avsluttet", som inneholder alle avsluttede e-konsultasjoner (og andre meldinger) for den pasienten (se hvor).

Kan jeg se om pasienten har lest svaret mitt?

Ja. Pasientkortet som ble nevnt i punktet over viser også en egen kolonne for om e-konsultasjonen er lest av pasienten.

Du kan også legge til kolonnen "deltakere" i postkassen klinikkens arkiv (og de andre postkassene hvis behov). Her ser du at navnene til deltakerne i meldingen vises. Hvis pasientens navn står i lys grå farge og med en striplet linje rundt, har de ikke lest meldingen enda (se hvordan). Ved å holde musepekeren over navnet til pasienten kan du også se om meldingen har blitt lest.

NB! Når meldingen står som "lest" betyr det at de har åpnet e-konsultasjonen inne på sin PatientSky-profil. Det betyr ikke bare at de har lest varslingen om meldingen.

Hvordan vet jeg at pasienten får svaret mitt?

Pasienten m√• ha registrert et mobilnummer eller en e-post for at du skal kunne sende de en melding. De m√• ogs√• ha godkjent samtykke om bruk av PatientSky (dette kan de trekke hvis de ikke √łnsker √• bruke PatientSky).

Hvis pasienten mangler noe av det ovenst√•ende f√•r du varsling om at du ikke kan sende meldingen til pasienten i det du fors√łker √• sende den. Da m√• pasienten kontaktes p√• andre m√•ter.

Hvis det er en liten gr√łnn prikk ved profilbildet til pasienten betyr det at de har brukt PatientSky f√łr, noe som ofte oppleves som en trygghet for leger som sender viktig informasjon til pasientene gjennom PatientSky (se hvor).

Slettes e-konsultasjonene etter en tid?

Nei, de slettes aldri.

Dette betyr i praksis at du kan skrive e-konsultasjoner uavhengig av ditt journalsystem (hvis du har et annet enn PatientSky), og dokumentere e-konsultasjonen senere når du har tilgang til journalsystemet.

Hvordan skrur jeg av e-konsultasjoner?

Hvis du i en periode ikke √łnsker √• ha √•pent for e-konsultasjoner kan du holde over post-modulen s√• menyen kommer frem. G√• til brukerinnstillinger og huk av den eller de meldingstypene du ikke √łnsker √• motta i en periode (se hvordan).

Det er ikke mulig √• sette en tid for n√•r det automatisk skal aktiveres igjen, s√• det m√• gj√łres p√• samme m√•te.

Hvordan sette opp vikarfunksjon for e-konsultasjoner?

For √• kunne legge til vikar p√• en bruker m√• den som skal gj√łre det v√¶re administrator.

Gå til klinikk-modulen og klinikkoppsett. Under fanen ansatte finner du den brukeren som skal være borte fra klinikken. Klikk på brukeren og finn navnet på vikaren under vikar. Angi start- og sluttdato hvis du vet dette.

Du kan ogs√• angi frav√¶rsperioden for brukeren som skal v√¶re borte under frav√¶r. Gj√łres dette f√•r pasienter som sender meldinger f√• beskjed om at legen er borte i den gitte perioden.

(Se hvordan).