PasientSky-Appen

PasientSky appen benyttes av pasienter som ønsker å kommunisere med klinikken eller behandler. Den brukes også til å bestille timer, se informasjon om klinikken og legge inn / redigere personlige opplysninger.

For å komme i gang med å bruke appen går du til App Store eller Google Play på telefonen din. Søk etter PasientSky og last ned.

Ved førstegangs pålogging må du aktivere appen med din Bank-ID.

Deretter velger du en innloggingsmetode - enten Touch ID eller en firesifret kode.

Dersom du er helt ny bruker, vil du også få beskjed om å legge inn kontaktinformasjon: E-post og telefonnummer. Dette er viktig for at du skal motta korrekt varsling om informasjon fra din behandler og klinikk.

Oversiktsbilde

Du kan nå starte med å utforske appen. Det første bildet er ditt oversiktsbilde. Her finner du all informasjon om timebestillinger, gjøremål, post, betalinger, medisiner og nyheter fra klinikken.

Profilinnstillinger

Før du tar i bruk appen er det viktig å sjekke dine profilinnstillinger. Dette sjekker du ved å klikke øverst til venstre.

Klikk så videre på Profilinnstillinger. Her finner du en oversikt over de tilgjengelige innstillingene i appen og for din brukerprofil.

Basisprofil

Her kan du oppdatere E-post og basisinformasjon.

• Fornavn, mellomnavn, etternavn: Din personlige informasjon. Her kan du også endre navnet ditt selv.

• E-post: Din E-post adresse.

Telefonnummer

Her kan du legge til/redigere dine telefonnummer. Klikk på +-tegnet oppe i høyre hjørne. Du kan legge til privatnummer og jobbnummer. Dersom du redigerer ditt telefonnummer her, vil din profil i PasientSky motta disse endringene. Klinikken vil derfor få ditt oppdaterte telefonnummer dersom du endrer det her. For å redigere ditt nummer klikker du på det aktuelle nummeret du ønsker å endre.

Adresser

Her kan du legge til eller endre din adresse. Klikk på +-tegnet oppe i høyre hjørne. Her kan du legge til faktura-, arbeid- og privatadresse. Klinikken kan se alle adresser du legger inn her.

Språkinnstillinger

Her kan du endre språket i appen. Appen er tilgjengelig på Arabisk, Engelsk, Norsk, Polsk og Russisk.

Varsler

Dette er en snarvei til innstillinger for varsler i PasientSky på din telefon. E-post er prioritert for bruk av utsending av varsler i forbindelse med timebestilling og post. Vi har sikkerhetsnivå 4 (BankID innlogging) og vil aldri sende ut helseinformasjon på SMS. Ved påminnelse eller bekreftelse på en timebestilling vil du motta en E-post (dersom du har registrert din E-postadresse). Om du ikke har lagt inn din E-post, vil du motta SMS.

Varsler for post vil også fortrinnsvis komme på E-post, men det vil også sendes ut en Push-melding via Appen dersom du har tillatt push.

Identifisering

Her finner du informasjon om identifikasjon. For å kunne bruke PasientSky-appen har du måttet identifisere deg med BankID slik at vi kan være sikre på at det er kun du som har tilgang til din helseinformasjon. Dersom du ønsker å angre på dette og vil trekke identifiseringen, velger du Trekk identifisering. Dersom du prøver å logge på appen etter dette, må du identifisere deg med BankID igjen.

Ofte stilte spørsmål

Her finner du en oversikt over de vanligste spørsmålene brukerne av appen lurer på.

Kundeservice

Dette er en snarvei til å sende oss en henvendelse på E-post. E-posten går direkte til vår supportavdeling og vi besvarer all mail innen 24 timer.

Retningslinjer for personvern

Her finner du PasientSkys personvernerklæring med beskrivelse av tjenesten. Les gjerne gjennom denne.

Samtykke

For å benytte PasientSky har du gitt oss samtykke til å lagre de nødvendige personopplysningene for å legge til rette for kommunikasjon mellom deg og din behandlingsinstitusjon. Du kan til enhver tid trekke dette samtykket og reservere deg, om du skulle ønske det. Dersom du trekker samtykket, kan du ikke benytte PasientSky. For å gjøre dette klikker du på Trekk samtykke.

Logg ut

Her logger du ut av appen.

Endre / Legge til bilde

Øverst kan du legge til eller endre ditt bilde. Klikk på bilde-området og velg om du vil ta et bilde, eller laste opp fra galleri. Bildet ditt vil vises for klinikken på din brukerprofil i PasientSky.

Finn din klinikk

For å sjekke om din klinikk benytter PasientSky, går du til oversiktsbildet og klikker på Start, eller + oppe til høyre.

Dersom du er tilknyttet en klinikk som benytter PasientSky, vil du kunne se din klinikk øverst i bildet og ha tilgang til de ulike tjenestene klinikken har aktivert.

Dersom du ikke er tilknyttet en klinikk, vil du få opp en liste der du kan søke etter klinikker. Søk opp din klinikk for å sjekke om de benytter PasientSky.

Når du har funnet din klinikk, er det ulike tjenester som er tilgjengelig, basert på hva klinikken har aktivert.

Bestill time

For å bestille en time hos din behandler klikker du på Bestill time. Basert på om klinikken benytter seg av timeforspørsler eller direkte timebestilling vil du få opp ulike valg.

Bestille time eller videokonsultsjon i Timebok

../User%20prosjektet/Brukermanualer/Bilder%20til%20Brukermanual/9.10.1%20Bestille%201.jpg Dersom klinikken har aktivert Full timebok, vil du har mulighet til å velge en time direkte inne i behandlerens timebok.

• Klinikk: Klinikken du ønsker å bestille time hos.

• Kalender: Behandleren du ønsker å bestille time hos

• Dato: Datoen du ønsker time

• Tid: Tidspunktet du ønsker timen

• Kommentar: Notat til behandleren om hvorfor du ønsker time.

For å bestille time velger du først hvilken behandler du ønsker time hos, og deretter vil du automatisk få opp kalenderen til denne behandleren.

Dager med ledige timer markeres med blått. Klikk på dagen du ønsker time.

Du vil nå få opp de ledige tidspunktene denne dagen. Klikk på tidspunktet du ønsker.

Skriv eventuelt inn en kommentar, og klikk på Bestill.

Du vil nå finne timen i din kalender.

Timeforespørsel

For klinikker som benytter seg av timeforspørsler vil du kunne forespørre en time på en ønsket dag, men klinikken må behandle forespørselen før du får beskjed om du får ønsket tidspunkt og dag.

• Klinikk: Klinikken du ønsker å bestille time hos.

• Kalender: Behandleren du ønsker å bestille time hos

• Dato: Datoen du ønsker time

• Tid: Tidsintervallet du ønsker time innenfor

• Kommentar: Notat til behandler om hvorfor du ønsker time.

For å bestille time velger du først hvilken behandler du ønsker time hos, og deretter vil du automatisk få opp kalenderen til denne behandleren.

Dager det er mulig å forespørre timer, markeres med blått. Klikk på dagen du ønsker time.

Du vil nå få opp de tidsintervallene som er tilgjengelig.

Merk at selv om du forespør time for ønsket dag, tidspunkt og behandler, må dette godkjennes eller avvises hos klinikken før du mottar svar. Dersom du forespør en time samme dag, kan det derfor hende at klinikken ikke rekker å besvare din henvendelse før timen ville startet. For time samme dag, anbefaler vi å ringe klinikken.

Velg det tidsintervallet du ønsker, skriv inn en eventuell kommentar, og klikk på Bestill.

Forespørselen blir nå sendt, og du mottar svar i PasientSky med varsel på E-post eller SMS.

Når du har mottatt svar fra klinikken, og de har gitt deg en time, vil du kunne se denne i Kalenderen i Oversiktsbildet.

Gjennomføre en videokonsultasjon via appen

Når det nærmer seg tid for din videokonsultasjon vil du motta en pushmelding eller epost som ber deg logge inn i appen. I appen klikker du på Min kalender og videre inn på din oppsatte videokonsultasjon. Dersom du prøver å entre videorommet før din tid, vil du ikke ha mulighet til dette.

Knappen Start videokonsultasjon vil være grå.

/Users/iselinjohnsen/Downloads/app-video.png Når det er din tur, klikk så på Start videokonsultasjon, knappen vil være blå.

Du vil nå være i venterom til din lege entrer videorommet. Her ser du tidsintervallet for hvor lenge du har ventet, du kan skru av og på kamera og mikrofon, snu kamera eller legge på.

Når legen entrer videorommet vil du kunne se deg selv, og legen. Det store bildet vil være legen, og det lille bildet oppe til høyre er deg selv. Du har nå de samme funksjonene som du hadde tilgjengelig i venterommet.

• Skru av og på kamera

• Skru av og på mikrofonen

• Snu kamera

Merk at videokonsultasjon har samme pris som en vanlig konsultasjon, legen fakturerer deg i ettertid.

Merk også at PasientSky ikke tar betalt for denne tjenesten. Dersom du er tilkoblet et trådløst nettverk eller har inkludert 4G/3G på din telefon, koster det ikke noe å streame selve videoen. Kostnader relatert til streaming er bestemt av din telefonleverandør.

For å avslutte videokonsultasjonen klikker du på det røde telefon-ikonet.

Klinikkinformasjon

../../Desktop/17453702_1656301677732824_56857937_o.jpg Under klinikkinformasjon vil du kunne se informasjon om klinikken. Ved å klikke på hjertet øverst til høyre, kan du sette din klinikk som Favoritt. Dette betyr at du automatisk alltid vil få opp klinikken øverst i søkelisten.

Basis

Viser en oversikt over de tjenestene klinikken har tilgjengeliggjort for pasientene. Hva som vises her er avhengig av hvilke løsninger klinikken benytter i PasientSky.

Åpningstider

Viser en oversikt over åpningstidene til klinikken.

Nyheter

Viser om klinikken har lagt ut noen nyheter. Nyheter vil også kunne generere et push-varsel. For eksempel benytter noen klinikker dette for å informere om tilgjengelig vaksine eller annen viktig informasjon. Dette genereres fra Nettsiden.

Start e-konsultasjon

Her kan du starte en dialog med din behandler og få medisinske råd. Merk at kostnader påløper. Når e -konsultasjonen er avsluttet, mottar du en faktura. Det er bare fastlegen eller dennes vikar som kan behandle din e-konsultasjon.

Klikk på Start e-konsultasjon. Avhengig av hva klinikken har angitt i sine innstillinger, vil du få opp en liste over de behandlerne som kan tilby e-konsultasjon, eller komme rett til selve meldingsvinduet. Under feltet Beskjed beskriver du eventuelle symptomer så detaljert som mulig. Du kan også ta et bilde og legge det ved dersom det er ønskelig. Det kan ta inntil fem arbeidsdager før du mottar svar.

Med mistanke om alvorlig akutt sykdom, ber vi deg besøke klinikken eller legevakten.

Klikk på Send. Meldingen er nå sendt. Du får svar i PasientSky, og varsel på e-post eller SMS. E-post er prioritert.

Når du har sendt meldingen, har din behandler to valg: Behandleren kan velge å svare deg, og gi deg muligheten til å svare tilbake, eller svare deg og ikke gi deg muligheten til å svare tilbake. Når du har mottatt svar, vil du få følgende varsel på e-post.:

For å lese meldingen må du logge inn i PasientSky enten via Appen eller Pasientportalen. Vi sender aldri helserelatert informasjon gjennom usikre kanaler som e-post og SMS. For å få tilgang til svaret fra din behandler må du logge inn med Bank-ID på sikkerhetsnivå 4.

Les en besvart melding

../../Desktop/17455216_1656362964393362_1687945633_o.jpg For å lese en melding behandleren har svart på, Logger du inn i Appen. Klikk på Post. Du vil se et tall over Post ikonet som indikerer hvor mange uleste meldinger du har. I innboksen vil du finne både leste og uleste meldinger. Uleste meldinger markeres med rødt ikon, en lest melding markeres med Blått ikon.

Klikk på den uleste meldingen. Avhengig av hvilken besvaringsfunksjon behandleren har valgt, vil du enten kunne besvare meldingen eller ikke.

Dersom behandleren har lagt ved et vedlegg i dialogen, kan du enkelt klikke på dette direkte i dialogen for å åpne det.

Dersom behandleren har gitt deg mulighet til å svare på meldingen, og du velger å ikke gjøre det, vil du senere finne meldingen i innboks-leste.

Dersom behandleren ikke har gitt deg mulighet til å svare, vil du etter å ha åpnet meldingen, finne den i Arkiv.

I Arkiv finnes alle meldinger som er sendt frem og tilbake.

Du kan også søke etter poster ved å benytte søkefeltet.

Melding med oppgave

Behandleren kan sende en melding og gi deg en oppgave.

Dette benyttes av noen behandlere dersom pasienten for eksempel har bestilt en time som krever en handling i forkant av timen, for eksempel urinprøve eller fasting. Behandleren kan da sende en melding med en spesifikk oppgave som skal utføres.

Du vil motta varsel på samme måte som ved en vanlig oppgave, på e-post.

I appen kan du se at det en Oppgave som skal utføres, ved at det er et tall ved oppgave ikonet. Behandleren kan sette en tidsfrist på oppgaven, og dersom oppgaven ikke blir utført innen fristen, vises det et rødt tall ved Ikon for oppgaver. Du kan også klikke på Oppgaver i undermenyen nederst i appen for å få en oversikt over alle tilsendte oppgaver.

Klikk på Mine gjøremål i oversiktsbildet for å se en oversikt over oppgaver behandleren har sendt deg, samt dialoger som skal besvares eller er uleste.

Klikk deg inn på den aktuelle Oppgaven du ønsker å fullføre. Her vil du finne en beskrivelse av oppgaven. Når oppgaven er utført, klikker du på Fullfør oppgave.

Oppgaver som er fullført, ligger i Oppgaver - Fullført.

Spørsmål om faktura

Dersom du har mottatt en faktura fra klinikken, kan du stille spørsmål om den aktuelle fakturaen ved å velge Spørsmål om faktura.

Velg den spesifikke fakturaen du har spørsmål om, skriv ditt spørsmål og klikk på Send.

Du mottar svar i PasientSky, med varsel på e-post eller SMS. E-post er prioritert.

Fornyelse av resept fra legen

Dersom du har en eksisterende resept, kan du enkelt fornye denne ved å klikke på Fornyelse av resept fra legen.

I beskjed feltet skriver du navnet på ønsket medisin, dosering og mengde. Du kan også eventuelt ta bilde av den eksisterende medisinen eller resepten og legge ved.

Klikk på send. Du mottar svar i PasientSky, med varsel på e-post eller SMS. E-post er prioritert.

Annen henvendelse

Dersom du har ikke-medisinske spørsmål til din klinikk, kan du sende dette ved å klikke på Annen henvendelse. Disse henvendelsene besvares typisk av resepsjonen på klinikken.

I beskjed feltet skriver du spørsmålet ditt. Klikk på send. Du mottar svar i PasientSky, med varsel på e-post eller SMS. E-post er prioritert.

Betalinger

Under Betalinger kan du se dine ubetalte fakturaer, om du har noen.

Du kan også se betalte fakturaer og eventuelle transaksjoner gjort på en Melin-terminal.

Dette finnes under Betalt. Det gjelder for alle klinikker som har Melin-terminal. Det vil si at dersom du besøker en privat klinikk som har Melin-terminal og betaler med kort, vil du kunne se informasjon om betalingen her.

Klikk på betalingen du ønsker å se informasjon om.

Her ser du den aktuelle klinikken du besøkte, behandleren som behandlet deg, beløpet du betalte, datoen betalingen ble gjennomført og status på betalingen. Du kan også laste ned eventuell kvittering eller faktura.

Min kalender

Tilbake i oversiktsbildet kan du se oversikt over dine kommende timer ved å klikke på Min kalender. Her skilles det mellom Nåværende og Arkiv.

• Nåværende viser en oversikt over oppsatte timer som ikke ennå er gjennomført.

• Arkiv viser en oversikt over timer du har hatt.

Dersom du ønsker å se detaljer om en oppsatt eller tidligere time, klikker du på timen du ønsker å se detaljer om. Her kan du også legge til timen i din iOS-kalender.

Sjekk inn

Dersom du har fått en time eller bestilt en time selv hos en klinikk som har Timebok, kan du fra 3 timer før konsultasjonen starter sjekke inn via appen.

Klikk på timen du ønsker å sjekke inn på, i kalenderen din. Dersom det er 3 timer eller mindre til timen starter, vil du få opp Registrer ankomst. Dersom du klikker på denne, vil behandleren og resepsjonen kunne se at du har ankommet i Timeboken sin. Dersom du er forsinket til timen, kan du fremdeles sjekke inn, så lenge du sjekker inn før halvparten av timens varighet har utløpt.

Avlyse time

Om du ønsker å avlyse en åpen timeforespørsel, klikker du på timen og velger Avlys. Forespørselen vil da flyttes til arkiv og være markert i grått, med statusen Kansellert av pasient.

Dersom du ønsker å avlyse en bekreftet time hos en klinikk som benytter timebok, klikker du på den aktuelle timen og velg er Avbestill. Merk at ved å avlyse en konsultasjon under 24 timer før konsultasjonen skal starte, kan du bli fakturert for timen. Dette er opp til de ulike klinikkene.

Dersom du ønsker å avlyse en bekreftet time hos en klinikk som benytter timeforespørsler, klikker du på den aktuelle timen og velger Avbestill. Du blir nå bedt om å ringe klinikken. Klikk på nummeret. Merk at ved å avlyse en konsultasjon under 24 timer før konsultasjonen skal starte, kan du bli fakturert for timen. Dette er opp til de ulike klinikkene.

Min medisin

Her kan du administrere din medisin.

Fornyelse av resept fra legen

Dersom du har en eksisterende resept, kan du enkelt fornye denne ved å klikke på Fornyelse av resept fra legen.

I beskjedfeltet skriver du navnet på ønsket medisin, dosering og mengde. Du kan også eventuelt ta bilde av den eksisterende medisinen eller resepten og legge ved.

Klikk på Send. Du mottar svar i PasientSky, med varsel på e-post eller SMS. E-post er prioritert.

Levering av medisin fra apotek

../../Desktop/17431544_1657516964277962_1780944980_o%20(1).jpg Dersom du har en resept som er klar til å hentes, kan du velge å få den tilsendt direkte til adressen din.

Sjekk at det er riktig adresse under Leveringsadresse. Klikk på/var/folders/8v/zxg71mg958zcsx3bqz0vyh_w0000gn/T/ui-24px-glyph-1_edit-72.png, dersom du ønsker å endre adressen. Velg først en leverandør du ønsker å benytte. Merk at når du velger en leverandør, vil apoteket bruke ditt personnummer for oppslag av dine resepter og din adresse for å sende deg medisinene.

Velg deretter om du ønsker å benytte billigste alternativ til forskrevet medisin eller ikke. Dersom du velger ja her, kan det hende at du mottar et annet merke enn det resepten din tilsier, men medisinen vil ha samme virkning.

Alternativer for levering er enten Post i butikk eller På døren. Merk at levering på døren er dyrere enn post i butikk. Postens priser gjelder.

Skriv hvilke medisiner du ønsker å bestille. Merk at apoteket sjekker medisinen mot ditt personnummer.

Klikk på Send bestilling. Du vil få en ordrebekreftelse via e-post og et varsel i PasientSky når ordren er behandlet.