Links

Hva ser jeg

Slik plattformen er bygget opp så vil du alltid ha en "ramme" som omringer et hovedbilde. Rammeverket er konstant, men hovedvinduet endrer seg ut fra hvilken modul du er i.

Rammeverket

Rammeverket består av en topplinje, en stolpemeny, og det vi kaller widgets.

Topplinjen

Øverst finner du det vi kaller topplinjen. Denne består av kontekstvelgeren, søkefeltet, og telefoni- og video-ikon om disse modulene er aktivert på klinikken.
Kontekstvelger
Søkefeltet
Telefoni- og video-ikon
Øverst til venstre finner du det vil kaller kontekstvelgeren. Du vil enten se et PatientSky-ikon, Hove total-ikon eller et profilbilde du selv har lagt til.
Ved å klikke åpner du kontekstvelgeren. Du har mulighet til å bytte mellom klinikker dersom du er ansatt på flere som bruker plattformen, logge deg inn og ut av funksjoner og grupper, og åpne og redigere din egne innstillinger.
Det er også herfra du logger det ut av hele plattformen. Vi anbefaler at du logger det ut av plattformen dersom du forlater PC'n. Ellers så er du automatisk logget inn i 8 timer.
I Søkefeltet kan du søke etter pasienter og bedrifter. Bruk hurtigtasten Alt+F for å aktivere søkefeltet.
Du kan søke opp pasienter ved å skrive inn navn, fødselsdato/-nummer eller telefonnummer, eller en kombinasjon av disse.
Du får også opp en liste over de sist søkte pasientene ved å klikke pil ned.
Når pasienten eller bedriften velges her i søkefeltet, blir den aktivert. Da vil du få opp en rekke informasjon og snarveier basert på hvilke moduler klinikken har.
Ved å klikke på pasienten åpner du pasientkortet, hvor du finner mer informasjon om pasienten.
Klikk her for å lese mer om hvordan du oppretter nye pasienter.
Telefoni- og video-ikonet representerer hver sin modul på plattformen, og er kun tilgjengelig i topplinjen dersom de er aktivert på klinikken.
Er ikonet blått er du pålogget, er det rødt er du frakoblet.
Klikk deg videre for å lese mer om Telefoni og Video.

Stolpemeny

Varsler, oppgaver og signering
Modulmenyen
Konfigurasjonsmodulen
Bjellen
I-ikonet
Øverst i stolpemenyen finner du Viktige varsler, Uferdige oppgaver og Meldinger klare for signering.
Viktige varsler viser til oppgaver eller meldinger du har mottatt som har høy prioritet eller som nærmer seg frist. Det som kommer opp der er:
 1. 1.
  Dialoger som hukes av som viktig i postmodulen
 2. 2.
  Dialoger og oppgaver med høy prioritet (3 stjerner)
 3. 3.
  Interne lab-svar
Under Uferdige oppgaver finner du journalutkast. Journalnotater lagres som utkast hvert 2 sekund og du kan alltid finne dem igjen her når du klar for å ferdigstille (se hvordan).
Ved å klikke på Meldinger klare for signering finner du det som må signeres av deg, eksempelvis legeerklæringer og sykemeldinger.
I modulemenyen finner du klinikkmodulen og andre moduler som er aktivert på klinikken.
Hold musepekeren over de ulike modulene for å se menyen, og klikk for å åpne modulen. Det er tydlig markert i menyen hvilken modul du befinner deg i.
Uansett hvilken modul du befinner deg i, så vil rammeverket forbli det samme.
I Konfigurasjonsmodul
finner du oppsett og innstillinger for alle moduler og funksjoner du har aktivert på klinikken.
Alle innstillinger og oppsett sorteres etter modul. Denne menyen kan du også selv sette opp ved å klikke på tannhjulet. Du kan også søke ved behov.
Dersom vi foretar større oppdateringer eller feilmledinger på plattformen, vil vi informere dere om dette. Disse vil først dukke opp som pop-ups i plattformen, men kan du kan alltid finne tilbake til informasjon fra bjellen.
Klikk på i-ikonet for å åpne menyen.
Klikk på Hurtigtaster for å se en oversikt over de hurtigtastene du kan bruker på plattformen. Denne oversikten kan også skrives ut.
Klikk på Opplæringsportal for å gå til e-læring. Opplæringsportalen er tilgjengelig direkte i plattformen.
Brukermanual er direkte link til vår brukermanual. Når du klikker her, vil den åpnes i en ny fane i nettleseren din.
Ved å klikke på Hjelp har du flere muligheter:
 • Kontaktskjema brukes dersom du ønsker å sende henvendelse til vår kundesupport via e-post.
 • Kundestøtte brukes dersom du ønsker å chatte med vår kundesupport.
 • NHN-fjernstyring er det du bruker når vår kundesupport skal fjernstyre din maskin. Les om hvordan du kan koble opp til NNN-fjernstyring.
 • PatientSky tjenesten (Desktop service) er en tjeneste du må laste ned dersom du skal ta i bruk enkelte integrasjoner. Les mer om dette her.

Widgets

Widgets er snarveier for andre moduler og funksjoner som hele tiden er tilgjengelig. Klikk på pilen til høyre for å skjule/vise widgets.
Snarveier kan legges til i de tre fanene A,B og C. Hjertet-ikonet representerer journal-widgets, som er en standard og kan ikke endres på.
Du har mulighet til å justere størrelsen på hele oversikten og hver widgets ved å klikke og dra.
Du kan også feste widgets til ditt oversiktsbildet ved å klikke på tegnestift ikonet.

Arbeidslinje

Nederst kan du finne det vi kaller for en arbeidslinje. Dersom du minimerer et vindu du arbeider i, legger de seg nederst her i arbeidslinjen. Du kan når som helst åpne de opp igjen, eller krysse de ut om du er ferdig.

Hovedvindu

Hovedvinduet er ditt arbeidsområde, som viser til modulen du nå befinner deg i. Det er likevel noe som er felles for alle modulene.
 • Visningsinnstillinger kan settes opp slik du vil for de fleste modulene. Se etter tannhjulet
  og klikk for å endre visningsinnstillinger.
 • Nedtrekksmenyer finner du også overalt på plattformen. Du kan se at det er en nedtrekksmeny ved at det er en pil i feltet.
 • Søk og filtrering er noe du også vil se igjen i de ulike modulene. Du kan søke med fritekst, eller bruke filtreringsvalg.