Logg inn

Lær hvordan du logger inn.

For å logge inn i klinikkportalen, gå til portal.pasientsky.no eller klikk på Pålogging øverst til høyre.

Du kan lagre som et bokmerke i nettleseren din, slik at du har en snarvei hver gang du skal logge inn.

På vår hjemmeside kan du også finne Pålogging-knappen.

Innloggingsmetoder

For å logge inn i EG Pasientsky kan du benytte ulike innloggingsmetoder. Du velger selv hvilken du ønsker. På den første siden vil du få opp valg for innlogging med HelseID.

HelseID er en felles innloggingsløsning for helse- og omsorgssektoren. Den legger til rette for enklere pålogging for helsepersonell, og for styrket informasjonssikkerhet ved digital samhandling i sektoren. Ved å logge inn i EG Pasientsky med HelseID vil du ha fordelen av å automatisk bli innlogget i andre systemer som også benytter HelseID, som for eksempel Fürst Forum Web. Du kan lese mer om HelseID her.

Dette er alternativene for innlogging med HelseID:

• BankID: Logg inn med kodebrikke fra din bank.

• BankID på mobil: Logg inn med BankID på mobil.

• Buypass: Logg inn med ditt Buypass smartkort i kortleseren eller med din Buypass ID på mobil.

• Commfides: Bruk USB eller smartkort.

• Alternativt kan du benytte mobilpålogging. Les mer om det her.

Andre innloggingsalternativer

Ved å trykke på knappen Se andre alternativer får du mulighet til å velge andre innloggingsmetoder:

• BankID: Logg inn med kodebrikke fra din bank.

• BankID på mobil: Logg inn med BankID på mobil.

• Buypass: Logg inn med ditt Buypass smartkort i kortleseren eller med din Buypass ID på mobil.

Velg din foretrukne påloggingsmetode og logg inn.

Opplever du problemer med BankID-innlogging, kontakt BankID eller din bank.

Hvor lenge er du innlogget

Først og fremst, vi anbefaler at du alltid logger deg av plattformen med en gang du forlater PC. Dette med tanke på sikkerhet.

Etter 8 timer vil du automatisk logges ut a plattformen, dersom det ikke er vært noe form for aktivitet. Dersom det er aktivert, så vil du oppleve at netten sender seg en forespørsel om du fortsatt er tilstede.

Utlogging

Når du logger ut etter å ha logget inn med HelseID vil du få opp et vindu som informerer om at du vil bli logget ut om 8 sekunder. Dette for å informere deg om at når du logger ut av EG Pasientsky, vil du også logges ut av HelseID, som kan medføre at du blir logget ut av andre tjenester hvor du var innlogget med HelseID. Du kan enten avbryte eller bekrefte, eller vente til nedtellingen er ferdig og bli logget ut automatisk.

Mobilpålogging

Det kan i noen tilfeller være nødvendig å benytte mobilpålogging, eksempelvis dersom BankID er nede eller det utføres vedlikehold.

Klinikkadministrator kan selv aktivere mobilpålogging for de ansatte på klinikken. Les hvordan her. I noen tilfeller setter også vi opp mobilpålogging for deg.

Slik gjør du:

Når mobilpålogging er aktivert for brukeren din, mottar du en SMS med passord til mobilnummeret som er registrert på ansattkortet ditt eller som du har oppgitt til oss.

1. I innloggingsvinduet, velg Mobilpålogging.

2. Skriv inn fødselsnummeret ditt og passordet du mottok på SMS.

3. Logg inn.

Du mottar nå en ny SMS med en kode.

1. Skriv inn koden du mottok på SMS.

2. Logg inn.

Du er nå inne i portalen.

Last updated