Faktura til annen adresse

Hvordan sende faktura til annen adresse

Dersom pasienten selv ikke skal motta fakturaen, kan den sendes til annen betaler via økonomimodulen. Hold musepekeren over Convene-ikonet, velg Faktura til annen betaler under Faktura (se hvor).

Faktura til annen betaler må registreres samme dag som regningskortet ble opprettet i journalsystemet, da vi som standard henter opp ubetalte regningskort ved midnatt.

Under Faktura til annen betaler finner du en oversikt over tidligere oppføringer, og du kan lage en ny oppføring ved å klikke på Opprett faktura til annen betaler.

Da får du opp følgende vindu:

Opprett faktura til annen betaler på enkeltordre:

Velg pasient. Har du ikke laget en oppføring på Faktura til annen betaler på pasient tidligere, må du søke etter pasient med fullt fødsels- og personnummer. I feltet merket referansenummer fyller du inn ordrenummeret fra deres journalsystem på det aktuelle regningskortet.

Sende faktura til annen betaler på alle fremtidige ordrer:

Fyll inn fødselsnummeret/navnet til pasienten. La feltet for referansenummer stå åpent. Fyll så inn adressen og eventuelt et fakturanotat. Klikk deretter på Opprett faktura til annen betaler. Alle regningskort som opprettes på denne pasienten vil da sendes til denne betaleren.

OBS: Det kun er mulig å ha én oppføring per pasient. Siste oppføring som er opprettet vil gjelde for pasienten.

Anonymisering Når du sender faktura til annen betaler, vil navnet til pasienten stå påført på fakturaen slik: Vedrørende pasient: Line Danser. Velger du at fakturaen skal anonymiseres, vil dette endres til: Vedrørende pasient L.D., kun initialene til pasienten vil vises. Ønsker du dette huker du av i ruten for Anonymiser fakturaen.

Sende faktura som EHF Ønsker du at fakturaen skal sendes som EHF, kan dette gjøres ved å velge EHF under Type. Deretter fyller du inn organisasjonsnummeret til den bedriften som skal motta fakturaen og klikker på Opprett faktura til annen betaler. Organisasjonsnummeret finner du ved å søke opp bedriften hos www.brreg.no.

Fakturanotat Dette kan for eksempel være et skadenummer i en forsikringssak. Vær oppmerksom på at du ikke legger inn personsensitiv informasjon i fakturanotat, da dette vil fremkomme som ren tekst på fakturaen.