Ubetalte fakturaer

For ĂĽ fĂĽ tilgang til ĂĽ se alle ubetalte faktura utsendt av Convene velger du ubetalte under faktura.
I oversikten finner du informasjon om den aktuelle fakturaen. Dersom du ønsker ü laste ned faktura eller inkassovarsel velger du knappen under handlinger, og trykker pü nedlastingssymbolet.
Oversikten gir klinikken og behandleren en oversikt over hvor langt fakturaen har gĂĽtt i systemet, og du kan ogsĂĽ filtrere fakturaene slik at en kun fĂĽr opp fakturaer til forfall, fakturaer som ligger klar til inkasso, ogsĂĽ videre.
Til forfall: Fakturaen er sendt, og har status til forfall til og med 30 dager etter fakturadato.
Inkassovarsel: Dersom første faktura ikke betales innen 30 dager sendes en purring ut med nye 14 dagers forfall.
Inkasso: Fakturaen er sendt til inkasso, og Convene vil fortsette sin innkreving frem til pasienten innbetaler kravet.
Kreditering, tapsføring og ettergiving
Dersom fakturaen ikke har gĂĽtt til inkasso enda kan du kreditere fakturaen ved ĂĽ trykke pĂĽ X-knappen under handlinger. Merk at du mĂĽ kreditere regningskortet i ditt journalsystem i tillegg.
Dersom fakturaen har gĂĽtt til inkasso kan du trekke pĂĽ hengelĂĽsen under handlinger. Da vil du fĂĽ opp to valg:
Tapsføring betyr at fakturaen føres som tap i dine regnskapsrapporter i Økonomimodulen. Convene fortsetter oppfølging av fakturaen, og vil overføre innbetalingen til deg nür pasienten betaler. Alle rapporter vil ogsü oppdateres nür pasienten gjør opp for seg.
Ettergir du fakturaen føres den som tap i dine regnskapsrapporter i Økonomimodulen og Convene avslutter oppfølging av fakturaen.
NB: Dersom du krediterer en inkassosak direkte fra journalsystemet vil regningskortet regnes som tapsført i vüre systemer. Det vil si at regningen tapsføres i ditt regnskap, men at Convene fortsetter sin oppfølging.