Skanning

Lær hvordan du kan skanne dokumenter og vedlegg direkte inn i journalen.

Oppsett

PatientSky Support må aktivere skanning-løsningen for deg og klinkken din. Ta kontakt med oss om dette er aktuelt.

For å komme i gang med skanning må det installeres et tilleggsprogram som sørger for kontakt mellom din datamaskin og skanneren. Dette må gjøres på alle datamaskiner på klinikken som skal bruke skanning.

Første gang vil du få opp informasjon om å laste ned en installasjonsfil. Last den ned og kjør programmet som angitt på skjermen (se hvordan).

Bildet ditt vil nå oppdateres og du er klar for å ta skanning i bruk.

Du kan oppleve problemer med skanningfunksjonaliteten dersom du har MacOS-versjon 10.15.

Bruk

Du kan skanne vedlegg direkte inn i pasientens journal på flere måter:

• Skann vedlegg som administrative notater i journalen

• Skann vedlegg til vanlige journalnotater

• Skann fra mobilen og inn i journalen til pasienten

Skann vedlegg som administrative notater i journalen

Ved å legge skannede filer inn i administrative notater kan du legge til ytterligere informasjon om filen, som for eksempel hvilken type fil det er, og om datoen skal endres.

1. Åpne pasientens journal og opprett et nytt administrativt notat

2. Klikk på bindersen, og bytt til kolonnen Skann vedlegg (se hvor)

3. Velg den skanneren du ønsker fra listen, og legg inn et filnavn. Du kan skanne fra ulike skannere som er kompatible med din datamaskin

4. Legg vedleggene du ønsker å skanne i skanneren og klikk Kjør skann (se hvordan)

5. De skannede filene legger som som vedlegg i det aktuelle administrative notatet

Skann vedlegg til vanlige journalnotater

På samme måte som ved administrative notater kan du også skanne inn filer direkte inn i et journalnotat.

1. Åpne pasientens journal og opprett et nytt journalnotat

2. Gå til vedleggsikonet og Ny fil

3. Bytt til kolonnen Skann vedlegg

4. Velg den skanneren du ønsker fra listen, og legg inn et filnavn. Du kan skanne fra ulike skannere som er kompatible med din datamaskin

5. Legg vedleggene du ønsker å skanne i skanneren og klikk Kjør skann

6. De skannede filene legger som som vedlegg i det aktuelle journalnotatet

Skann fra mobilen og inn i journalen

OBS: Denne løsningen fungerer kun på Windows-maskiner.

1. Koble din telefon til PCen via ledning. Godkjenn at filene kan vises på din PC

2. Åpne pasientens journal og opprett et nytt notat (journal eller administrativt)

3. Legg til en fil, velg Skann vedlegg

4. Velg WIA-Apple iPhone, skiv inn et filnavn og klikk Kjør skann (se hvordan)

5. Velg bildene du ønsker å overføre, hold nede ctrl for å velge flere og klikk Hent bilder (se hvordan)

6. Filen vises i forhåndsvisning. Du kan rotere, beskjære eller vende bildet. Klikk på last opp fil

Ofte stilte spørsmål

Jeg får ikke opp skanneren min i listen over tilgjengelige skannere? Dersom du ikke får opp skanneren som et tilgjengelig valg i listen anbefaler vi å installere skanneren på nytt på din PC. Feilsøk også ved å google navnet på skanneren og forsøk å installere de siste driverne til skanneren.

Kan jeg skanne direkte fra min telefon og inn i journalen? Ja, dette kan du via iOS og Android når telefonen er koblet med usb-ledning direkte inn i din PC (må har Windows som operativsystem).

Jeg får ikke lastet ned installasjonsfilen? Du kan oppleve problemer med å laste ned installasjonsfilen på MacOS 10.15. Du kan i såfall prøve å åpne Systemvalg - Sikkerhet og personvern - Tillatt programmer lastet ned fra - og velg programmet fra listen. Se hvordan.