Skanning

Lær hvordan du kan skanne dokumenter og vedlegg direkte inn i journalen.

Skanne vedlegg til journal

Du kan skanne vedlegg direkte inn i PatientSky Journalen.

• Åpne pasientens journal og start nytt journalnotat (hurtigtast alt + n)

• Velg "Opprett og legg til" og "Ny fil".

• Bytt til kolonnen "Skann vedlegg".

• Velg den skanneren du ønsker fra listen, og legg inn et filnavn. Du kan skanne fra ulike skannere som er kompatible med din datamaskin.

• Legg vedleggene du ønsker å skanne i skanneren og klikk "Kjør skann".

• De skannede filene legger som som vedlegg i det aktuelle journalnotatet.

Se hvordan du kan skanne vedlegg direkte inn i journalen.

Du kan oppleve problemer med skanningfunksjonaliteten dersom du har MacOS-versjon 10.15.

Skanne fra mobil direkte til journalen

Slik skanner du fra mobilen og direkte inn i journalen.

OBS: Denne løsningen fungerer kun på Windows-maskiner.

1. Koble din telefon til PCen via ledning. Godkjenn at filene kan vises på din PC.

2. Åpne pasientens journal og et nytt journalnotat (alt + n)

3. Klikk "Opprett og legg til" og vel "Ny fil"

4. Velg "Skann vedlegg" og velg WIA-Apple iPhone eller Android

5. Skiv inn et filnavn og klikk "Kjør skann"

6. Velg bildene du ønsker å overføre, hold nede ctrl for å velge flere og klikk "Hent bilder"

7. Du får nå se filen i forhåndsvisning. Her kan du rotere, beskjære eller vende bildet. Klikk på "last opp fil" når filen er klar for opplastning.

Skann fra din mobil og direkte inn i journalen

Installere skanningfunksjonalitet

Det er først og fremst PatientSky Support som kan hjelpe klinikken med å skru på skanning-løsningen. Ta kontakt med oss om dette er aktuelt for dere.

For å komme i gang med skanning må du installere et lite tilleggsprogram som sørger for kobling mellom din maskin og skanner. Første gang du benytter funksjonen vil du få opp informasjon om å laste ned en installasjonsfil. Last ned dette og kjør programmet som angitt på skjermen.

Bildet ditt vil nå oppdateres i skanningfunksjonaliteten og du er klar for å ta skanning i bruk.

Installere skanning-installasjonsfilen

Ofte stilte spørsmål

Jeg får ikke opp skanneren min i listen over tilgjengelige skannere? Dersom du ikke får opp skanneren som et tilgjengelig valg i listen anbefaler vi å installere skanneren på nytt på din PC. Feilsøk også ved å google navnet på skanneren og forsøk å installere de siste driverne til skanneren.

Kan jeg skanne direkte fra min telefon og inn i journalen? Ja, dette kan du via iOS og Android når telefonen er koblet med usb-ledning direkte inn i din PC (må har Windows som operativsystem).

Jeg får ikke lastet ned installasjonsfilen? Du kan oppleve problemer med å laste ned installasjonsfilen på MacOS 10.15. Du kan i såfall prøve å åpne Systemvalg - Sikkerhet og personvern - Tillatt programmer lastet ned fra - og velg programmet fra listen. Se hvordan.