Oversiktsbildet

Hvordan komme til lab-modulen

For å komme til Lab-modulet går du inn i pasientens journal. Klikk så på øverst i oversiktsbildet.

Her vil du med en gang få en oversikt over prøvehistorikken til pasienten.

Du kan filtrere lab-prøvene ved å søke, eller ved å velge “Vis bare siste”. Ønsker du å endre på visningsinnstillingene for ditt oversiktsbildet, kan dette gjøres ved å klikke på .

I oversiktsbildet vil du kunne ulike faner:

• Basis: Lab-arket til pasienten

• Histologi: Eventelle Histologiske prøver

• Cytologi: Eventuelle Cytologiske prøver

• Andre: Lab-svar som er mottatt

• Lab-bestillinger: Lab-bestillinger som er opprettet

Du kan enkelt klikke deg inn på de ulike for å se mer informasjon om lab-bestillingen/lab-svaret

Lab-arket

Lab-arket er delt i følgende:

• Hvilket fagområdet som gjelder for de ulike prøvene

• Hva det er tatt prøve av

• Hvilken måleenhet som er brukt

• Når prøvene ble tatt

Ved å holde musepekeren overvil du kunne få frem en grafisk fremstilling av resultatene av den spesifikke prøven.

Resultater som er registrert, vil kunne vises i tre farger:

• Blå: signerte resultater

• Oransje: usignerte resultater

• Grått: resultater som er migrert fra ditt tidligere journalsystem

vil fortelle deg at det er lagt til en kommentar.

Det er også fra Lab-arket dere oppretter lab-bestilling, registerer lab-svar, samt mulighet til å skrive ut Lab-arket.