Lær om oppsettet for forsikring før du tar det i bruk.
Både klinikken og du som behandler kan begge ha forsikringsavtaler med forsikringsselskap. Dersom dere begge har avtale med samme forsikringsselskap, kan du som behandler velge hvilken avtale du ønsker å benytte.

Ta i bruk forsikring

Huk av for å ta i bruk forsikringsavtaler på regnskapet
  1. 1.
    På regnskapet ditt, huk av for å ta i bruk forsikringsavtaler.
  2. 2.
    Sørg for at organisasjonsnummeret ditt er lagt til på regnskapet ditt.
  3. 3.
    Oppdater.
Under fanen Forsikringsavtaler på regnskapet, får du oversikt over forsikringsselskaper du og/eller klinikken har avtale med.
Oversikt over forsikringsavtaler på regnskapet
Avtalene hentes automatisk via synkronisering med Behandlernettverket eller må legges til manuelt i kundelisten eller i din egen profil.
Les videre om de to mulighetene.

Synkronisere med Behandlernettverket

Vårt system synkroniserer automatisk med Behandlernettverket, slik at du som er medlem i nettverket kan importere alle dine forsikringsavtaler rett inn i systemet.
For at synkroniseringen skal fungere, krever det følgende:
  • Har klinikken forsikringsavtaler, må klinikkens organisasjonsnummer være registrert i klinikkoppsettet, under Basis.
  • Har du som behandler egne avtaler med forsikringsselskaper, må organisasjonsnummeret ditt være registrert på din profil.
Deretter må du fra klinikkens profil eller din egen hos Behandlernettverket sikre at samsvarende organisasjonsnummer er lagt inn og gi tilgang til deling av data.
  1. 2.
    Gå til Klinikker du administrerer. Dette ses kun dersom du er klinikkadministrator i Behandlernettverket. Kontakt din klinikkadministrator dersom du ikke har tilgang.
  2. 3.
    Klikk Endre for klinikken det gjelder.
  3. 4.
    Bla nedover til feltet "Tillat mitt EPJ-system (journalsystem) å laste ned/synkronisere informasjon om mine prisavtaler for automatisk registrering" og velg Ja (se hvor).
  4. 5.
    Under Spørsmål og tilleggsinformasjon, gå til feltet "Hvilket journalsystem (EPJ) brukes?". Sørg for å velge PatientSky Clinic (se hvor).
Avtalene dine skal nå være synkronisert og vil finnes:
  • I kundelisten
  • I din profil
  • På regnskapet
Du kan sjekke om avtalene dine er synkronisert i kundelisten. Klikk på den aktuelle leverandøren og gå til Forsikringsavtaler.
Forsikringsavtaler for et forsikringsselskap i kundelisten

Legg til forsikringsavtale manuelt

Dersom du eller klinikken ikke er medlem av Behandlernettverket, kan dere legge til forsikringsavtaler manuelt.
Behandlers egne avtaler registeres på behandlerens profil, mens klinikkens avtaler registreres i kundelisten.

Klinikkens avtaler

Kundelisten inneholder alle forsikringsleverandører.
  1. 1.
    Gå til Klinikk og Kundeliste.
  2. 2.
    Klikk på leverandøren du skal legge til avtale på.
  3. 3.
    Gå til Forsikringsavtaler og klikk Legg til forsikringsavtale.
Legg til forsikringsavtale for klinikk
Legg inn avtalens gyldighet og eventuelt betalingsfrist. Ved å sette en betalingsfrist, blir det lagt inn en standard betalingsfrist på fakturaen. Antallet dager settes automatisk inn på regningskortet når dette opprettes.
Legg så til prisene på takstkodene som fastsatt i forsikringsavtalen.
  1. 1.
    Under Prisavtaler, klikk Legg til.
  2. 2.
    Velg takstkode fra listen.
  3. 3.
    Skriv inn pris.
  4. 4.
    Lagre.
Når takstkodene er lagt inn, klikk Oppdater. Klinikkens avtale med dette forsikringsselskapet er nå lagt til.

Behandlers avtaler

Behandlere registrerer sine avtaler på sin profil.
Forsikringsavtaler på behandlers egen profil
  1. 2.
    Gå til Forsikringsavtaler.
  2. 3.
    Klikk Legg til.
  3. 4.
    Under Kunde, velg forsikringsselskapet du har avtale med.
  4. 5.
    Ditt eget organisasjonsnummer legges automatisk inn. Hvis ikke, velg fra listen.
  5. 6.
    Legg til avtalens gyldighet.
  6. 7.
    Legg til.
Legg så til prisene på takstkodene som fastsatt i forsikringsavtalen.
  1. 1.
    Under Prisavtaler, klikk Legg til.
  2. 2.
    Velg takstkode fra listen.
  3. 3.
    Skriv inn pris.
  4. 4.
    Lagre.
Dine avtaler som behandler er nå lagt til.

Velg avtalen du vil benytte

Dersom du er behandler tilknyttet en klinikk som har forsikringsavtaler, men også har egne avtaler gjennom ditt enkeltpersonsforetak, kan du velge om du vil benytte klinikkens avtaler eller dine egne.
Forsikringsavtaler på regnskapet
  1. 1.
    Gå til konfigurasjonsmodulen og åpne regnskapet ditt.
  2. 2.
    Gå til fanen Forsikringsavtaler.
  3. 3.
    Under Avtaler valgt vises hvilke avtaler som er foretrukne i tilfeller hvor behandler har tilgang til flere forsikringsavtaler hos samme forsikringsselskap.
  4. 4.
    Klikk på selskapet du ønsker å velge avtale for.
  5. 5.
    Du ser hvilken avtale som er foretrukket, for eksempel klinikkens. Ønsker du å bytte til din egen, klikk Bruk mine avtaler, og vice versa.
Du kan se detaljene for avtalen ved å klikke på dem.
Velg hvilken avtale du vil benytte

Ofte stilte spørsmål

Hvorfor må organisasjonsnummeret mitt være registrert på regnskapet mitt? Organisasjonsnummeret på regnskapet ditt brukes blant annet av integrerte betalingsterminaler som Convenes terminal, for å sikre at EHF ikke blir avvist av forsikringsselskapet når de ikke vet hvor EHF kommer fra.
Last modified 5mo ago