E-konsultasjoner

Konfigurasjon

GĂ„ til Konfigurasjonsmodulen → Post-modulen → Kommunikasjonstyper.
Hvis E-konsultasjon ikke stÄr i listen, trykk pÄ Legg til.
Det er kun Klinikkadministrator som kan konfigurere e-konsultasjon for klinikken.

Anbefalte innstillinger for e-konsultasjoner

Avsender

Vi anbefaler Ä velge Alle pasienter. Dette betyr at alle pasienter kan finne klinikken og deg som behandler. Har du PatientSky fra fÞr kan du bruke "Alle pasienter pÄ klinikken" for Ä begrense hvilke pasienter som kan sende meldinger. Dette forutsetter at pasientene allerede er lagt til pÄ klinikken.

Mottakerkriterier

Vi anbefaler Ă„ fjerne valget Pasientrelasjoner Pasientens fastlege (under Medlemskriterier) hvis dere ikke har brukt PatientSky tidligere.
Trykk pÄ legg til og velg rollen Lege (eller annen aktuell rolle). Dette gjÞr at alle brukere i den gitte rollen vises for pasienter som skal sende e-konsultasjon (se hvordan).

Andre valg

De andre valgene i konfigurasjonen er automatisk satt basert pÄ hvordan de fleste kundene vÄre jobber. Derfor kan du gÄ videre til Oppdater nÄr du er ferdig.
E-konsultasjon er nÄ klar til Ä brukes.

Se og svare e-konsultasjoner

GĂ„ til Post-modulen -> Innboks.
Klikk pÄ meldingen i innboksen for Ä Äpne og lese den.
Du kan holde musepekeren over et vedlegg for Ä forhÄndsvise det, eller klikke pÄ det for Ä vise i full stÞrrelse (se hvordan).

Skriv inn ditt svar, og velg:

• Svar og avslutt gjĂžr at pasienten ikke kan svare deg tilbake pĂ„ meldingen
  • Videresend for Ă„ sende meldingen til en annen behandler pĂ„ klinikken
  • Svar om du Ăžnsker at pasienten skal kunne svare deg tilbake
Pasientene kan motta en varsling nÄr dere svarer pÄ e-konsultasjoner pÄ SMS, e-post eller som push-varsel. Varslinger koster 0,95kr per varsling, og mÄ aktiveres av oss i PatientSky.

Ofte stilte spÞrsmÄl

FĂ„r pasientene beskjed om at e-konsultasjon koster penger?

Ja. NÄr pasientene sender e-konsultasjoner til behandleren sin fÄr de opp en beskjed om at det kan pÄlÞpe en egenandel. De mÄ bekrefte at de har lest beskjeden.

Hvor finner jeg avsluttede e-konsultasjoner?

• GĂ„ til Post-modulen -> Arkiv. SĂ„ finner du alle avsluttede og lukkede e-konsultasjoner.
  • NĂ„r pasienten er aktivert i sĂžkefeltet, apen pasientkortet (trykk Alt + P), og trykk pĂ„ Post i menyen (se hvor).

Kan jeg se om pasienten har lest svaret mitt?

GĂ„ til Post-modulen og finn meldingen. Under deltakere indikerer en grĂžnn prikk at deltakeren har lest meldingen, og en gul prikk indikerer at meldingen er ulest.
Hvis Deltakere ikke vises, trykker du pÄ tannhjulet, og velg Deltakere fra listen (se hvordan).
Lest betyr at pasienten har Äpnet e-konsultasjonen inne pÄ sin PatientSky-profil. Det betyr ikke bare at de har lest varslingen om meldingen.