Hva ser jeg
Slik plattformen er bygget opp sÄ vil du alltid ha en "ramme" som omringer et hovedbilde. Rammeverket er konstant, men hovedvinduet endrer seg ut fra hvilken modul du er i.

Rammeverket

Rammeverket bestÄr av en topplinje, en stolpemeny, og det vi kaller widgets.
​

Topplinjen

Øverst finner du det vi kaller topplinjen. Denne bestÄr av kontekstvelgeren, sÞkefeltet, og telefoni- og video-ikon om disse modulene er aktivert pÄ klinikken.
Kontekstvelger
SĂžkefeltet
Telefoni- og video-ikon
Øverst til venstre finner du det vil kaller kontekstvelgeren. Du vil enten se et PatientSky-ikon, Hove total-ikon eller et profilbilde du selv har lagt til.
Ved Ă„ klikke Ă„pner du kontekstvelgeren. Du har mulighet til Ă„ bytte mellom klinikker dersom du er ansatt pĂ„ flere som bruker plattformen, logge deg inn og ut av funksjoner og grupper, og Ă„pne og redigere din egne innstillinger.​
Det er ogsÄ herfra du logger det ut av hele plattformen. Vi anbefaler at du logger det ut av plattformen dersom du forlater PC'n. Ellers sÄ er du automatisk logget inn i 8 timer.
SÞkefeltet er viktig Ä kunne bruke nÄr du skal jobbe med pasientene dine.
Bruk hurtigtasten Alt+F for Ä sÞke etter pasienter. Du kan sÞke opp pasienter ved Ä skrive inn navn eller fÞdselsdato/-nummer. Du fÄr ogsÄ opp en liste over de sist sÞkte pasientene ved Ä klikke pil ned.
NĂ„r pasienten velges her i sĂžkefeltet, er pasienten aktivert. Da vil du fĂ„ opp en rekke informasjon og snarveier basert pĂ„ hvilke moduler du har aktivert. Du kan ogsĂ„ se om pasienten selv har godkjent og bruker Pasientportalen eller PatientSky appen.​
Ved Ä klikke pÄ pasienten Äpner du pasientkortet, hvor du finner mer informasjon om pasienten.
​Klikk her for Ă„ lese mer om hvordan du oppretter nye pasienter.
Telefoni- og video-ikonet representerer hver sin modul pÄ plattformen, og er kun tilgjengelig i topplinjen dersom de er aktivert pÄ klinikken.
Er ikonet blÄtt er du pÄlogget, er det rÞdt er du frakoblet.
Klikk deg videre for Ă„ lese mer om Telefoni og Video.

Stolpemeny

Varsler, oppgaver og signering
Modulmenyen
Konfigurasjonsmodulen
Bjellen
I-ikonet
Øverst i stolpemenyen finner du Viktige varsler, Uferdige oppgaver og Meldinger klare for signering.
Viktige varsler viser til oppgaver eller meldinger du har mottatt som har hĂžy prioritet eller som nĂŠrmer seg frist. Det som kommer opp der er:
  1. 1.
    Dialoger som hukes av som viktig i postmodulen
  2. 2.
    Dialoger og oppgaver med hĂžy prioritet (3 stjerner)
  3. 3.
    Interne lab-svar
  4. 4.
    SpÞrsmÄl fra apotek eller pakkesentral til multidoseansvarlig lege (kun aktuelt for brukere med eMultidose)
Under Uferdige oppgaver finner du oppgaver/handlinger som ikke er ferdigstilt. Slik som journalnotater. Dersom disse ikke gjÞres ferdig, vil de alltid finnes herfra og du kan nÄr som helst klikke pÄ de for Ä ferdigstille et notat.
Ved Ä klikke pÄ Meldinger klare for signering finner du det som mÄ signeres av deg, eksempelvis legeerklÊringer og sykemeldinger.
I modulemenyen finner du klinikkmodulen og andre moduler som er aktivert pÄ klinikken.
Hold musepekeren over de ulike modulene for Ă„ se menyen, og klikk for Ă„ Ă„pne modulen. Det er tydlig markert i menyen hvilken modul du befinner deg i.
Uansett hvilken modul du befinner deg i, sÄ vil rammeverket forbli det samme.
I Konfigurasjonsmodul finner du oppsett og innstillinger for alle moduler og funksjoner du har aktivert pÄ klinikken.
Alle innstillinger og oppsett sorteres etter modul. Denne menyen kan du ogsÄ selv sette opp ved Ä klikke pÄ tannhjulet. Du kan ogsÄ sÞke ved behov.
Dersom vi foretar stÞrre oppdateringer eller feilmledinger pÄ plattformen, vil vi informere dere om dette. Disse vil fÞrst dukke opp som pop-ups i plattformen, men kan du kan alltid finne tilbake til informasjon fra bjellen.
Klikk pÄ i-ikonet for Ä Äpne menyen.
Klikk pÄ Hurtigtaster for Ä se en oversikt over de hurtigtastene du kan bruker pÄ plattformen. Denne oversikten kan ogsÄ skrives ut.
Klikk pÄ OpplÊringsportal for Ä gÄ til e-lÊring. OpplÊringsportalen er tilgjengelig direkte i plattformen.
Brukermanual er direkte link til vÄr brukermanual. NÄr du klikker her, vil den Äpnes i en ny fane i nettleseren din.
Ved Ä klikke pÄ Hjelp har du flere muligheter:
  • Kontaktskjema brukes dersom du Ăžnsker Ă„ sende henvendelse til vĂ„r kundesupport via e-post-
  • KundestĂžtte brukes dersom du Ăžnsker Ă„ chatte med vĂ„r kundesupport
  • NHN-fjernstyring er det du bruker nĂ„r vĂ„r kundesupport skal fjernstyre din maskin
  • PatientSky tjenesten (Desktop service) er en tjeneste du mĂ„ laste ned dersom du skal ta i bruk enkelte integrasjoner. Les mer om dette her.

Widgets

Widgets er snarveier for andre moduler og funksjoner som hele tiden er tilgjengelig. Klikk pÄ pilen til hÞyre for Ä skjule/vise widgets.
Snarveier kan legges til i de tre fanene A,B og C. Hjertet-ikonet representerer journal-widgets, som er en standard og kan ikke endres pÄ.
Du har mulighet til Ä justere stÞrrelsen pÄ hele oversikten og hver widgets ved Ä klikke og dra.
Du kan ogsÄ feste widgets til ditt oversiktsbildet ved Ä klikke pÄ tegnestift ikonet.

Arbeidslinje

Nederst kan du finne det vi kaller for en arbeidslinje. Dersom du minimerer et vindu du arbeider i, legger de seg nederst her i arbeidslinjen. Du kan nÄr som helst Äpne de opp igjen, eller krysse de ut om du er ferdig.

Hovedvindu

Hovedvinduet er ditt arbeidsomrÄde, som viser til modulen du nÄ befinner deg i. Det er likevel noe som er felles for alle modulene.
  • ​Visningsinnstillinger kan settes opp slik du vil for de fleste modulene. Se etter tannhjulet og klikk for Ă„ endre visningsinnstillinger.
  • ​Nedtrekksmenyer finner du ogsĂ„ overalt pĂ„ plattformen. Du kan se at det er en nedtrekksmeny ved at det er en pil i feltet.
  • ​SĂžk og filtrering er noe du ogsĂ„ vil se igjen i de ulike modulene. Du kan sĂžke med fritekst, eller bruke filtreringsvalg.
Last modified 3mo ago