Hva ser jeg

Slik plattformen er bygget opp så vil du alltid ha en "ramme" som omringer et hovedbilde. Rammeverket er konstant, men hovedvinduet endrer seg ut fra hvilken modul du er i.

Rammeverket

Rammeverket består av en topplinje, en stolpemeny, og det vi kaller widgets.

‚Äč

Topplinjen

√ėverst finner du det vi kaller topplinjen. Denne best√•r av kontekstvelgeren, s√łkefeltet, og telefoni- og video-ikon om disse modulene er aktivert p√• klinikken.

Kontekstvelger
S√łkefeltet
Telefoni- og video-ikon
Kontekstvelger

√ėverst til venstre finner du det vil kaller kontekstvelgeren. Du vil enten se et PatientSky-ikon, Hove total-ikon eller et profilbilde du selv har lagt til.

Ved √• klikke √•pner du kontekstvelgeren. Du har mulighet til √• bytte mellom klinikker dersom du er ansatt p√• flere som bruker plattformen, logge deg inn og ut av funksjoner og grupper, og √•pne og redigere din egne innstillinger.‚Äč

Det er også herfra du logger det ut av hele plattformen. Vi anbefaler at du logger det ut av plattformen dersom du forlater PC'n. Ellers så er du automatisk logget inn i 8 timer.

S√łkefeltet

S√łkefeltet er viktig √• kunne bruke n√•r du skal jobbe med pasientene dine.

Bruk hurtigtasten Alt+F for √• s√łke etter pasienter. Du kan s√łke opp pasienter ved √• skrive inn navn eller f√łdselsdato/-nummer. Du f√•r ogs√• opp en liste over de sist s√łkte pasientene ved √• klikke pil ned.

N√•r pasienten velges her i s√łkefeltet, er pasienten aktivert. Da vil du f√• opp en rekke informasjon og snarveier basert p√• hvilke moduler du har aktivert. Du kan ogs√• se om pasienten selv har godkjent og bruker Pasientportalen eller PatientSky appen.‚Äč

Ved å klikke på pasienten åpner du pasientkortet, hvor du finner mer informasjon om pasienten.

‚ÄčKlikk her for √• lese mer om hvordan du oppretter nye pasienter.

Telefoni- og video-ikon

Telefoni- og video-ikonet representerer hver sin modul på plattformen, og er kun tilgjengelig i topplinjen dersom de er aktivert på klinikken.

Er ikonet bl√•tt er du p√•logget, er det r√łdt er du frakoblet.

Klikk deg videre for å lese mer om Telefoni og Video.

Stolpemeny

Varsler, oppgaver og signering
Modulmenyen
Konfigurasjonsmodulen
Bjellen
I-ikonet
Varsler, oppgaver og signering

√ėverst i stolpemenyen finner du Viktige varsler, Uferdige oppgaver og Meldinger klare for signering.

Viktige varsler viser til oppgaver eller meldinger du har mottatt som har h√ły prioritet eller som n√¶rmer seg frist. Et eksempel p√• dette kan v√¶re dersom du har mottat e-konsultasjoner, eller utkast til resept klargjort av helsesekret√¶r. Disse vil som standard ha h√ły prioritet og vises her. Klikk for √• se og h√•ndtere oppgaver/meldinger.

Under Uferdige oppgaver finner du oppgaver/handlinger som ikke er ferdigstilt. Slik som journalnotater. Dersom disse ikke gj√łres ferdig, vil de alltid finnes herfra og du kan n√•r som helst klikke p√• de for √• ferdigstille et notat.

Ved å klikke på Meldinger klare for signering finner du det som må signeres av deg, eksempelvis legeerklæringer og sykemeldinger.

Modulmenyen

I modulemenyen finner du klinikkmodulen og andre moduler som er aktivert på klinikken.

Hold musepekeren over de ulike modulene for å se menyen, og klikk for å åpne modulen. Det er tydlig markert i menyen hvilken modul du befinner deg i.

Uansett hvilken modul du befinner deg i, så vil rammeverket forbli det samme.

Konfigurasjonsmodulen

I Konfigurasjonsmodul finner du oppsett og innstillinger for alle moduler og funksjoner du har aktivert på klinikken.

Alle innstillinger og oppsett sorteres etter modul. Denne menyen kan du ogs√• selv sette opp ved √• klikke p√• tannhjulet. Du kan ogs√• s√łke ved behov.

Bjellen

Dersom vi foretar st√łrre oppdateringer eller feilmledinger p√• plattformen, vil vi informere dere om dette. Disse vil f√łrst dukke opp som pop-ups i plattformen, men kan du kan alltid finne tilbake til informasjon fra bjellen.

I-ikonet

Klikk på i-ikonet for å åpne menyen.

Klikk på Hurtigtaster for å se en oversikt over de hurtigtastene du kan bruker på plattformen. Denne oversikten kan også skrives ut.

Klikk på Opplæringsportal for å gå til e-læring. Opplæringsportalen er tilgjengelig direkte i plattformen.

Brukermanual er direkte link til vår brukermanual. Når du klikker her, vil den åpnes i en ny fane i nettleseren din.

Ved å klikke på Hjelp har du flere muligheter:

• Kontaktskjema brukes dersom du √łnsker √• sende henvendelse til v√•r kundesupport via e-post-

• Kundest√łtte brukes dersom du √łnsker √• chatte med v√•r kundesupport

• NHN-fjernstyring er det du bruker n√•r v√•r kundesupport skal fjernstyre din maskin

• PatientSky tjenesten (Desktop service) er en tjeneste du m√• laste ned dersom du skal ta i bruk enkelte integrasjoner. Les mer om dette her.

Widgets

Widgets er snarveier for andre moduler og funksjoner som hele tiden er tilgjengelig. Klikk p√• pilen til h√łyre for √• skjule/vise widgets.

Snarveier kan legges til i de tre fanene A,B og C. Hjertet-ikonet representerer journal-widgets, som er en standard og kan ikke endres på.

Du har mulighet til √• justere st√łrrelsen p√• hele oversikten og hver widgets ved √• klikke og dra.

Du kan også feste widgets til ditt oversiktsbildet ved å klikke på tegnestift ikonet.

Arbeidslinje

Nederst kan du finne det vi kaller for en arbeidslinje. Dersom du minimerer et vindu du arbeider i, legger de seg nederst her i arbeidslinjen. Du kan når som helst åpne de opp igjen, eller krysse de ut om du er ferdig.

Hovedvindu

Hovedvinduet er ditt arbeidsområde, som viser til modulen du nå befinner deg i. Det er likevel noe som er felles for alle modulene.

• ‚ÄčVisningsinnstillinger kan settes opp slik du vil for de fleste modulene. Se etter tannhjulet og klikk for √• endre visningsinnstillinger.

• ‚ÄčNedtrekksmenyer finner du ogs√• overalt p√• plattformen. Du kan se at det er en nedtrekksmeny ved at det er en pil i feltet.

• ‚ÄčS√łk og filtrering er noe du ogs√• vil se igjen i de ulike modulene. Du kan s√łke med fritekst, eller bruke filtreringsvalg.