Markere pasient mors
PÄ pasientkortet kan pasienten markeres som mors. Dette er en global innstilling pÄ plattformen som betyr at hvis en pasient markeres som mors pÄ en klinikk, vises dette ogsÄ pÄ alle andre klinikker pasienten er knyttet til.
Statusen vises kun pÄ plattformen og synkroniserer ikke med eksterne systemer eller nasjonale registre.
Pasient markert mors

Hvem kan markere, endre og slette status mors

  • Klinikken mĂ„ ha Medisinsk som klinisk omrĂ„de i basisoppsettet (se hvor).
  • Det er kun ansatte med rollene lege, helsesekretĂŠr og sykepleier som kan markere, endre eller slette status mors for en pasient. Dette gjelder alle typer av disse rollene (eksempler: helsesykepleier og overlege) i klinisk omrĂ„de medisinsk.

Marker pasient som mors

  1. 1.
    Åpne pasientkortet og basis-omrĂ„det.
  2. 2.
    Klikk pÄ handlingsikonet (de tre prikkene).
  3. 3.
    Klikk Registrer mors (se hvordan).
  4. 4.
    Sett dĂždsdato og Oppdater.
PĂ„ pasientkortet kan du markere pasienten mors
NÄr pasienten er markert mors, vil det vises i gul linje pÄ pasientkortet (se hvor). Dersom du eller en av dine kolleger pÄ klinikken har markert pasienten mors, vil dette ogsÄ vises pÄ den gule linjen og i innsynsloggen. Les mer om innsynsloggen her.
Alle roller kan se hvem som har markert pasienten mors, sÄ lenge det er en kollega pÄ klinikken som har gjort det.
At pasienten er markert mors, vil ogsÄ synes andre steder pÄ plattformen: nÄr pasienten er aktivert i sÞkefeltet, i journalen, pÄ fremtidig oppsatte timer, i pasientlisten og alle steder der pasientens navn vises.

Dersom pasienten har fremtidige timer

Dersom pasienten har fremtidige timer, vil den som markerer pasienten mors bli varslet om dette. Klikk GÄ til pasientens timebok. Da fÄr du opp oversikten over pasientens kommende timer pÄ pasientkortet og kan gÄ til timeboken for Ä avlyse disse (se hvordan). Les hvordan du avlyser timer.
NĂ„r du merker en pasient mors, blir du varslet om pasienten har fremtidige timer

Endre eller fjerne status MORS

Dersom det er markert feil, kan status mors endres eller slettes.
Åpne pasientkortet og trykk enten Rediger pĂ„ den gule linjen, eller trykk pĂ„ handlingsikonet og Rediger mors.

Ofte stilte spÞrsmÄl

Dersom vi har migrert fra et annet system, vil status mors vÊre blant informasjonen som blir med over? Nei, dersom pasienten er merket mors i ditt tidligere system, vil den ikke vÊre det i overgangen til vÄrt system. Da mÄ du manuelt merke pasienten mors i systemet ved Ä fÞlge veiledningen over.
Hvordan fungerer mors hvis jeg har en duplikat pasient? Dersom du har markert den opprinnelige pasienten som mors, og du ser at det er en duplikat pÄ pasienten og slÄr disse sammen, vil status mors bli stÄende.
NÄr jeg markerer en pasient mors, vil dette ogsÄ automatisk kommuniseres til DÞdsÄrsaksregisteret? Nei, det er ingen integrasjon mellom journalsystemet og DÞdsÄrsaksregisteret. Du mÄ selv melde inn dÞdsmelding i DÞdsÄrsaksregisteret. Les mer hos FHI og NHN.
Kan jeg fjerne en pasient markert som mors fra min fastlegeliste? Du kan ikke fjerne pasienter manuelt fra din fastlegeliste, men ved neste fastlegeliste-synkronisering vil listen oppdateres dersom dÞdsmelding er registrert i DÞdsÄrsaksregisteret.
Jeg er fysikalsk behandler, hvorfor kan jeg ikke markere en pasient som mors? Det er kun ansatte i rollene lege, helsesekretĂŠr og sykepleier som kan markere pasienter mors.
Vil relasjoner til en pasient som er markert mors fremdeles kunne logge inn i pasientportalen pÄ vegne av pasienten? Ja, relasjonen vil kunne logge inn i pasientportalen. Det er klinikkens ansvar Ä slette relasjonene til den aktuelle pasienten som er markert mors.
Last modified 4mo ago