Ankomstregistrering

I timeboken indikeres det om pasienten er ankommet klinikken. Hvis pasienten er sjekket inn på timen, vil timen markeres i blått.

Når pasienten er sjekket inn markeres timen i blått.

Det er to måter å sjekke inn pasienten på:

• Pasienten kan bli sjekket inn av personalet p√• klinikken (for eksempel av helsesekret√¶r). Denne funksjonen er som standard tilgjengelig for alle klinikker.

• Pasienten kan sjekke inn selv. Dette er en tilleggstjeneste klinikken kan be om √• f√• aktivert.

Sjekk inn pasienten

1. Finn pasientens time i timeboken.

2. H√łyreklikk p√• timen og velg Sjekk inn (se hvordan).

Finner du ikke pasientens time? S√łk opp pasienten ved navn eller f√łdselsnummer i s√łkefeltet og √•pne pasientkortet (ALT + P). Under Timebok, ser du pasientens kommende timer. Klikk p√• den bl√• pilen for √• g√• til timen i timeboken.

Ankomstregistrering for pasienter

Systemet st√łtter ogs√• muligheten for at pasienten sjekker inn selv. Istedenfor at personalet p√• klinikken (sekret√¶rer eller behandlere) m√• ta imot pasienten og sjekke dem inn i timeboken, kan pasienten gj√łre det selv.

Slik frigj√łr dere tid ved at administrasjonen flyttes fra klinikken til pasienten selv. Behandlere som bruker denne funksjonen, bruker mindre tid p√• √• g√• mellom kontoret og venterommet - da de kan se i timeboken om pasienten har sjekket inn. Helsesekret√¶rer f√•r f√¶rre henvendelser i resepsjonen, som frigir tid til andre oppgaver.

Pasienter kan sjekke inn selv via:

• PatientSky-appen (p√• iOS og Android)

• Convene betalingsterminal*

*Convene må aktivere funksjonen på terminalen. PatientSky kontakter Convene dersom dere velger å ha ankomstregistrering for pasienten aktivert.

Slik melder pasienten ankomst

Sjekk inn via PatientSky-appen

Når pasienten åpner appen, ser de Hjem-siden. Her vises blant annet alle kommende timer og dialoger. Pasienten:

1. Klikker på timen (se hvordan),

2. Klikker deretter på Registrer ankomst.

3. En varsel kommer opp som bekrefter at pasienten har sjekket inn.

Pasienter kan tidligst sjekke inn p√• timen 5 minutter f√łr den begynner. Dette bidrar til √• sikre at de fysisk er p√• klinikken n√•r de melder ankomst. Hvis Sjekk inn-knappen ikke er synlig p√• timen, m√• pasienten sjekke n√•r timen starter.

Sjekk inn på Convene betalingsterminal

1. Trykk på Meld ankomst

2. Pasienten taster inn f√łdselsnummeret sitt

3. Terminalen bekrefter at pasienten har sjekket inn.

Få flere pasienter til å melde ankomst selv

Tips og triks for √• s√łrge for at f√¶rre pasienter henvender seg i resepsjonen.

Heng opp plakater

Slik blir pasienten lettere oppmerksom på at de kan melde ankomst selv.

Last ned plakater for utskrift her:

Kontakt Convene dersom dere √łnsker deres plakater tilsendt til klinikken.

Tenk over hvor pasienter f√łrst ser n√•r de ankommer klinikken. Pasienten b√łr se plakaten f√łr de ser helsepersonell i resepsjonen. Tenk igjennom:

• Ser de rett mot inngangsd√łren?

• Kan plakaten henges opp p√• d√łren i √łyeh√łyde?

• Hva er det f√łrste pasienten ser n√•r de √•pner inngangsd√łren?

• Er det en synlig vegg plakaten kan henges opp p√•?

Eksempel: Mange klinikker har allerede gjort en god jobb med å plassere informasjonsplakater om koronaviruset på godt synlige steder på klinikken. Plasser plakatene for ankomstregistrering på liknende steder, så pasienten ikke går glipp av dem.

Plassering av Convene betalingsterminal

Hvis Convene-terminalen er plassert rett foran pasienten n√•r de kommer inn inngangsd√łren, er det enklere for pasienten √• forst√• at de kan bruke terminalen istedenfor √• henvende seg i resepsjonen. Tenk over hva pasienten ser n√•r de g√•r inn. Dersom plasseringen av terminalen ikke er √•penbar for pasienten, kan plakater henges opp for √• informere pasienten om √• bruke terminalen.

Informer om ankomstregistrering f√łr pasienten kommer til time

Send en automatisk dialog til pasienten når de bestiller eller blir satt opp på en time. Dialogen kan legges til på relevante timetyper og minne pasienten på at de melde ankomst selv.

Automatisk dialog må legges til på hver enkelt timetype. Derfor er dette best egnet for klinikker med få timetyper.

Slik gj√łr du:

1. Lag en post-mal. Les hvordan.

2. √Öpne timetypen i Konfigurasjonsmodulen.

3. Legg til automatisk dialog på timetypen. Les hvordan.

4. Lagre.

Dialogen vil sendes ut hver gang timetypen blir bestilt online eller pasienten blir satt opp på denne timetypen. Eksempel på mal til automatisk dialog: Du har en kommende time hos oss. Når du kommer til timen, vennligst meld din ankomst via PatientSky-appen eller vår betalingsterminal. I appen, klikk på din oppsatte time og trykk Registrer ankomst. Takk!

Ofte stilte sp√łrsm√•l

Mottar pasienten en varsel i appen om √• sjekke inn p√• timen? Nei. Da vi unders√łkte bruken av denne funksjonen, s√• vi at pasienter gjerne sjekket inn da de ble varslet f√łr de var fysisk tilstede p√• klinikken. Dette skapte forvirring og un√łdvendig tidsbruk for klinikken - derfor fjernet vi varselet.

På hvilke timer kan pasienten sjekke inn selv? Pasienten kan melde ankomst selv for alle timetyper (inkludert gruppetimer), utenom administrative timer.

Er ankomstregistrering for pasient tigljengelig for alle behandlere p√• klinikken? Ja, funksjonen er tilgjengelig for alle. Man kan ikke ekskludere utvalgte timeb√łker.