Ankomstregistrering
I timeboken indikeres det om pasienten er ankommet klinikken. Hvis pasienten er sjekket inn pÄ timen, vil timen markeres i blÄtt.
NÄr pasienten er sjekket inn markeres timen i blÄtt.
Det er to mÄter Ä sjekke inn pasienten pÄ:
  • Pasienten kan bli sjekket inn av personalet pĂ„ klinikken (for eksempel av helsesekretĂŠr). Denne funksjonen er som standard tilgjengelig for alle klinikker.
  • Pasienten kan sjekke inn selv. Dette er en tilleggstjeneste klinikken kan be om Ă„ fĂ„ aktivert.

Sjekk inn pasienten

1. 1.
    Finn pasientens time i timeboken.
  2. 2.
    HÞyreklikk pÄ timen og velg Sjekk inn (se hvordan).
Finner du ikke pasientens time? SÞk opp pasienten ved navn eller fÞdselsnummer i sÞkefeltet og Äpne pasientkortet (ALT + P). Under Timebok, ser du pasientens kommende timer. Klikk pÄ den blÄ pilen for Ä gÄ til timen i timeboken.

Ankomstregistrering for pasienter

Systemet stÞtter ogsÄ muligheten for at pasienten sjekker inn selv. Istedenfor at personalet pÄ klinikken (sekretÊrer eller behandlere) mÄ ta imot pasienten og sjekke dem inn i timeboken, kan pasienten gjÞre det selv.
Slik frigjÞr dere tid ved at administrasjonen flyttes fra klinikken til pasienten selv. Behandlere som bruker denne funksjonen, bruker mindre tid pÄ Ä gÄ mellom kontoret og venterommet - da de kan se i timeboken om pasienten har sjekket inn. HelsesekretÊrer fÄr fÊrre henvendelser i resepsjonen, som frigir tid til andre oppgaver.

Pasienter kan sjekke inn selv via:

• PatientSky-appen (pĂ„ iOS og Android)
  • Convene betalingsterminal*
*Convene mÄ aktivere funksjonen pÄ terminalen. PatientSky kontakter Convene dersom dere velger Ä ha ankomstregistrering for pasienten aktivert.

Slik melder pasienten ankomst

Sjekk inn via PatientSky-appen

NĂ„r pasienten Ă„pner appen, ser de Hjem-siden. Her vises blant annet alle kommende timer og dialoger. Pasienten:
  1. 1.
    Klikker pÄ timen (se hvordan),
  2. 2.
    Klikker deretter pÄ Registrer ankomst.
  3. 3.
    En varsel kommer opp som bekrefter at pasienten har sjekket inn.
Pasienter kan tidligst sjekke inn pÄ timen 5 minutter fÞr den begynner. Dette bidrar til Ä sikre at de fysisk er pÄ klinikken nÄr de melder ankomst. Hvis Sjekk inn-knappen ikke er synlig pÄ timen, mÄ pasienten sjekke nÄr timen starter.

Sjekk inn pÄ Convene betalingsterminal

1. 1.
    Trykk pÄ Meld ankomst
  2. 2.
    Pasienten taster inn fĂždselsnummeret sitt
  3. 3.
    Terminalen bekrefter at pasienten har sjekket inn.

FĂ„ flere pasienter til Ă„ melde ankomst selv

Tips og triks for Ă„ sĂžrge for at fĂŠrre pasienter henvender seg i resepsjonen.

Heng opp plakater

Slik blir pasienten lettere oppmerksom pÄ at de kan melde ankomst selv.

Last ned plakater for utskrift her:

Ankomstregistrering plakater.pdf
3MB
PDF
Plakater for app og Convene-terminal
bare piler.pdf
2MB
PDF
Plakater - piler til terminal
Kontakt Convene dersom dere Ăžnsker deres plakater tilsendt til klinikken.
Tenk over hvor pasienter fÞrst ser nÄr de ankommer klinikken. Pasienten bÞr se plakaten fÞr de ser helsepersonell i resepsjonen. Tenk igjennom:
  • Ser de rett mot inngangsdĂžren?
    • Kan plakaten henges opp pĂ„ dĂžren i ĂžyehĂžyde?
  • Hva er det fĂžrste pasienten ser nĂ„r de Ă„pner inngangsdĂžren?
    • Er det en synlig vegg plakaten kan henges opp pĂ„?
Eksempel: Mange klinikker har allerede gjort en god jobb med Ä plassere informasjonsplakater om koronaviruset pÄ godt synlige steder pÄ klinikken. Plasser plakatene for ankomstregistrering pÄ liknende steder, sÄ pasienten ikke gÄr glipp av dem.

Plassering av Convene betalingsterminal

Hvis Convene-terminalen er plassert rett foran pasienten nÄr de kommer inn inngangsdÞren, er det enklere for pasienten Ä forstÄ at de kan bruke terminalen istedenfor Ä henvende seg i resepsjonen. Tenk over hva pasienten ser nÄr de gÄr inn. Dersom plasseringen av terminalen ikke er Äpenbar for pasienten, kan plakater henges opp for Ä informere pasienten om Ä bruke terminalen.

Informer om ankomstregistrering fĂžr pasienten kommer til time

Send en automatisk dialog til pasienten nÄr de bestiller eller blir satt opp pÄ en time. Dialogen kan legges til pÄ relevante timetyper og minne pasienten pÄ at de melde ankomst selv.
Automatisk dialog mÄ legges til pÄ hver enkelt timetype. Derfor er dette best egnet for klinikker med fÄ timetyper.
Slik gjĂžr du:
  1. 1.
    Lag en post-mal. Les hvordan.
  2. 2.
    Åpne timetypen i Konfigurasjonsmodulen.
  3. 3.
    Legg til automatisk dialog pÄ timetypen. Les hvordan.
  4. 4.
    Lagre.
Dialogen vil sendes ut hver gang timetypen blir bestilt online eller pasienten blir satt opp pÄ denne timetypen. Eksempel pÄ mal til automatisk dialog: Du har en kommende time hos oss. NÄr du kommer til timen, vennligst meld din ankomst via PatientSky-appen eller vÄr betalingsterminal. I appen, klikk pÄ din oppsatte time og trykk Registrer ankomst. Takk!

Ofte stilte spÞrsmÄl

Mottar pasienten en varsel i appen om Ä sjekke inn pÄ timen? Nei. Da vi undersÞkte bruken av denne funksjonen, sÄ vi at pasienter gjerne sjekket inn da de ble varslet fÞr de var fysisk tilstede pÄ klinikken. Dette skapte forvirring og unÞdvendig tidsbruk for klinikken - derfor fjernet vi varselet.
PĂ„ hvilke timer kan pasienten sjekke inn selv? Pasienten kan melde ankomst selv for alle timetyper (inkludert gruppetimer), utenom administrative timer.
Er ankomstregistrering for pasient tigljengelig for alle behandlere pÄ klinikken? Ja, funksjonen er tilgjengelig for alle. Man kan ikke ekskludere utvalgte timebÞker.
Last modified 4mo ago