Hendelser utenfor ukemalen

Opprettelse av timer, timeluker og hendelser

I noen tilfeller vil det være nødvendig å sette opp timer eller hendelser som ikke er lagt til i ukemalen. For eksempel dersom en pasient skal komme inn etter eller før normale åpningstider, eller en behandler er syk eller skal på kurs.

Dobbeltklikk i et tomt felt hvor som helst i timeboken. Du får opp dette feltet:

Opprette nye timeluker utenfor ukemalen

Noen ganger kan det være greit å legge til noen ekstra timeluker, om behandleren skal jobbe litt ekstra, eller ta inn ekstra pasienter. Du kan da klikke på Opprett timeluke, velge timen du ønsker å opprette og klikke Lagre. Timeluken legger seg da i timeboken.

Opprett Timeluke

Opprett timer utenfor ukemalen

Dersom du vet hvilken pasient du ønsker å sette opp på en spesifikk time. Kan du benytte Opprett Time. Klikk der du ønsker å sette inn timen, velg Opprett time, hvilken timetype du ønsker det skal være, og Lagre. Pasienten varsles automatisk dersom timetypen er satt til å generere varslinger.

Opprett Time

Opprett hendelser utenfor ukemalen

Ønsker du å opprette en hendelse i timeboken, velger du Opprett hendelse.

Skriv inn et notat, hensikten for denne hendelsen, og konfigurer om varigheten av hendelsen enten ved å velge en start- og sluttid, eller huke av for hele dagen.

Under feltet Opprett kopi hos kan du velge hvilke timebøker denne hendelsen skal gjelde for. På denne måten kan du opprette en hendelse for hele klinikken uten å måtte gå inn i hver timebok å opprette hendelsen hos alle.

Du har også mulighet til å konfigurere denne hendelsen som en parallell hendelse. Det vil si at hendelsen ikke vil blokkere timer og ledige timeluker du har den dagen.

Huk av for Parallell hendelse dersom dette er aktuelt.