For deg som jobber hjemmefra

Tips og triks for deg som jobber hjemmefra

Her finner du et utdrag av de viktigste funksjonene for å kunne jobbe hjemmefra i EG Pasientsky.

Tips og triks

Oppsett og bruk videokonsultasjoner

Ved å endre dine vanlige timer til videokonsultasjoner, kan du tilbyr timer uansett hvor du jobber fra. Lær mer om Videokonsultasjoner.

Oppsett og bruk e-konsultasjoner

Bruk e-konsultasjoner og la pasienter sende deg spørsmål ved å sende deg en melding. Du kan svare hjemmefra eller fra kontoret. Lær mer om E-konsultasjoner.

Legg til nyheter på nettsiden

Hvis du tilbyr online booking og timetypene du tilbyr endres, kan du informere pasienter om dette ved å legge ut nyheter. Finn ut mer om nyheter.

Tilby mer informasjon ved timebestilling

Det finnes to veldig nyttige muligheter for å informere pasienter om videokonsultasjoner, og samtidig lære de hvordan de skal bruke tjenesten.

Begge mulighetene legges til på timetypen(e) som skal brukes i timeboken.

• Gå til timebok-modulen, klikk på timetyper i undermenyen

• Klikk på timetypen du ønsker at skal informere pasientene

Tilleggsinformasjon

Feltet tilleggsinformasjon på timetypen kan brukes til å legge inn tekst som informerer pasienten om noe de bør vite før de booker timen. For eksempel, informasjon om at det er en videokonsultasjon, og at pasienten må logge inn i EG Pasientsky for å starte videokonsultasjonen.

Tips til tekst:

Husk å logge inn i EG Pasientsky (nettside eller via app) noen minutter før timen starter.

Pasientportalen: Gå til www.patientsky.no. Logge inn, og gå til 'Min konsultasjon', trykk på timen og 'Start'.

Appen: Åpne Pasientsky-appen innen 10 minutter før videokonsultasjonen starter. Trykk på knappen 'Start' ved siden av timen din. Du kan lære mer om dette her:

https://app-help.patientsky.com/patientsky-app/bruk#starte-videokonsultasjon

Behandleren logger seg inn når de er klare.

Automatisk dialog

En automatisk dialog er en beskjed som sendes automatisk til pasienten 5-10 minutter etter at timen er booket. Enten om pasienten selv har booket timen online, eller om dere på klinikken har satt den opp. Dialogen kan inneholde lengre informasjon og opptil flere vedlegg som kan åpnes og skrives ut av pasienten.

For at du skal kunne velge en dialog i denne menyen må det være opprettet en mal først. Se her for hvordan du oppretter en mal.

Send melding til pasienter

Send en mal til pasient

• Søk etter pasienten i søkefeltet øverst i EG Pasientsky.

• Gå rett til emne-feltet og skriv inn navnet på malen (for eksempel “time endret til videokonsultasjon”).

• Velg malen og du vil se at alle felter automatisk fylles ut basert på malen (se hvordan). Du kan fritt endre teksten i dialogen før du sender den.

• Trykk på Send og avslutt hvis pasienten ikke skal kunne svare på på dialogen..

• Trykk på Send hvis pasienten skal kunne svare.

Lær mer om hvordan du setter opp maler, og finn eksempler på maler du kan bruke her.

Send e-dialog til pasienten

Samme fremgangsmåte som over:

• Søk etter pasienten i søkefeltet øverst i EG Pasientsky.

• Velg at meldingen skal sendes til pasienten (se hvordan).

• Fyll inn emne og beskjed (se hvordan).

• Trykk på send og avslutt hvis pasienten ikke skal kunne svare på på dialogen.

• Send hvis pasienten skal kunne svare.

Varsler på SMS og e-post

Pasientene kan motta en varsling på SMS, e-post eller push-varsling når du sender en dialog.

Det er da viktig at det er registrert et mobilnummer eller en e-post adresse på pasienten. Åpne pasientkortet til pasienten ved å trykke på navnet deres i blått for å legge til mobilnummer.

Merk at slike varslinger (SMS inntil 160 tegn) koster klinikken 1,01 kr per varsling. Prisen er ekskl. mva.

Ofte stilte spørsmål

Vil alle funksjoner fungere likt på hjemmekontor som på klinikken?

EG Pasientsky er som å jobbe i nettbanken så funksjoner som journal, video og økonomi vil fungere som normalt. Likevel er det noen av integrasjonene som er lagret lokalt på kontor-pc og kommuniserer via desktop service, slik at du bare kan bruke de fra kontoret. Noen funksjoner har også spesielle krav til NHN-tilknytning, for eksempel tilgang til Adresseregisteret.