HelseNorge for pasienter
PatientSky er integrert med HelseNorge. For dine pasienter betyr det at dersom din klinikk bruker PatientSky, kan pasientene bestille timer og sende meldinger til klinikken via HelseNorge.

Hva er HelseNorge?

Helsenorge.no er det offentlige nettstedet for innbyggere i Norge, med innhold levert fra ulike aktÞrer i helsesektoren. Via HelseNorge-portalen fÄr pasienter tilgang til Ä se sin helseinformasjon, i tillegg til en rekke selvbetjeningslÞsninger som Ä se og redigere sin kjernejournal, bytte fastlege, fÄ oversikt over reseptene og vaksinene sine.
HelseNorge og PatientSky er to ulike system som snakker sammen, for Ä gjÞre administrasjonen og behandlingen bÄde for fastlege og pasient enklere.
Hvilke tjenester som er tilgjengelig for pasienten i HelseNorge-portalen avhenger av hvilke tjenester du som fastlege tilbyr dine pasienter, for eksempel timebestilling eller e-konsultasjon.

Logg inn i HelseNorge

1. 1.
    Pasienten gÄr til nettleseren www.helsenorge.no og klikker Logg inn Þverst i hÞyre hjÞrne.
  2. 2.
    Pasienten kan logge inn med BankID/BankID pÄ mobil eller en av de andre pÄloggingsmetodene som stÄr oppfÞrt.
  3. 3.
    NĂ„r pasienten har logget inn, vil de se tjenestene fastlegen tilbyr under fastlegens navn, og tilgjengelige ressurstimer hvis klinikken tilbyr dette.

Bestill time

Pasienten kan bestille ulike timer hos klinikken avhengig av hva klinikken har gjort tilgjengelig. Man kan bÄde bestille time hos fastlege, og bestille ressurstime om klinikken tilbyr dette.
  1. 1.
    Pasienten klikker Bestill time og velger et ledig tidspunkt i en av kalenderne som kommer opp.
  2. 2.
    Videre kan pasienten skrive inn en kommentar om hva timen gjelder.
  3. 3.
    Deretter trykker pasienten Bestill.
Pasienten finner informasjon om timebestillingen i innboksen eller under Timeavtaler lenger ned pÄ siden. Timebestillingen er ogsÄ synlig i pasientportalen og appen til PatientSky.
Les mer om hvordan pasienten bestiller timer i ressurstimebok i veilederen til Norsk Helsenett, “Timebestilling i ressurstimebok fastlege og legekontor”.

Endringer i time

Pasienten kan selv avbestille time via HelseNorge, dersom du som fastlege eller eier av ressurstimebok har tillatt dette.
  1. 1.
    Under Timeavtaler, klikker pasienten pÄ timen det gjelder.
  2. 2.
    Deretter velger de Avbestill time.
Dersom du som fastlege eller noen pÄ klinikken avbestiller eller flytter pasientens time, vil pasienten varsles om dette via HelseNorge og se det under Timeavtaler. Det vil ogsÄ vÊre synlig i pasientportalen og appen til PatientSky.

E-konsultasjon

Hvis du som fastlege tilbyr e-konsultasjon, kan pasienten starte dette via HelseNorge.
  1. 1.
    Pasienten klikker Start e-konsultasjon og mÄ fylle inn emne for meldingen.
  2. 2.
    Pasienten kan ogsÄ laste opp eventuelle vedlegg.
  3. 3.
    NĂ„r pasienten er ferdig, klikker han/hun Send.
Du som fastlege mottar e-konsultasjonen i din egen innboks og har lovpÄlegg om Ä svare innen maks fem dager.
​
​

Generelle henvendelser og reseptforespĂžrsler

For Ă„ sende en generell henvendelse til klinikken, klikker pasienten Kontakt legekontoret. For Ă„ be om Ă„ fornye en resept, klikker pasienten Forny resept.
Klinikken mottar henvendelsene og nÄr dere har svart, varsles pasienten i HelseNorge-portalen.
Last modified 1mo ago