Links

HelseNorge for pasienter

PatientSky er integrert med HelseNorge. For dine pasienter betyr det at dersom din klinikk bruker PatientSky, kan pasientene bestille timer og sende meldinger til klinikken via HelseNorge.

Hva er HelseNorge?

Helsenorge.no er det offentlige nettstedet for innbyggere i Norge, med innhold levert fra ulike aktører i helsesektoren. Via HelseNorge-portalen får pasienter tilgang til å se sin helseinformasjon, i tillegg til en rekke selvbetjeningsløsninger som å se og redigere sin kjernejournal, bytte fastlege, få oversikt over reseptene og vaksinene sine.
HelseNorge og PatientSky er to ulike system som snakker sammen, for å gjøre administrasjonen og behandlingen både for fastlege og pasient enklere.
Hvilke tjenester som er tilgjengelig for pasienten i HelseNorge-portalen avhenger av hvilke tjenester du som fastlege tilbyr dine pasienter, for eksempel timebestilling eller e-konsultasjon.

Logg inn i HelseNorge

 1. 1.
  Pasienten går til nettleseren www.helsenorge.no og klikker Logg inn øverst i høyre hjørne.
 2. 2.
  Pasienten kan logge inn med BankID/BankID på mobil eller en av de andre påloggingsmetodene som står oppført.
 3. 3.
  Når pasienten har logget inn, vil de se tjenestene fastlegen tilbyr under fastlegens navn, og tilgjengelige ressurstimer hvis klinikken tilbyr dette.

Bestill time

Pasienten kan bestille ulike timer hos klinikken avhengig av hva klinikken har gjort tilgjengelig. Man kan både bestille time hos fastlege, og bestille ressurstime om klinikken tilbyr dette.
 1. 1.
  Pasienten klikker Bestill time og velger et ledig tidspunkt i en av kalenderne som kommer opp.
 2. 2.
  Videre kan pasienten skrive inn en kommentar om hva timen gjelder.
 3. 3.
  Deretter trykker pasienten Bestill.
Pasienten finner informasjon om timebestillingen i innboksen eller under Timeavtaler lenger ned på siden. Timebestillingen er også synlig i pasientportalen og appen til PatientSky.
Les mer om hvordan pasienten bestiller timer i ressurstimebok i veilederen til Norsk Helsenett, “Timebestilling i ressurstimebok fastlege og legekontor”.

Endringer i time

Pasienten kan selv avbestille time via HelseNorge, dersom du som fastlege eller eier av ressurstimebok har tillatt dette.
 1. 1.
  Under Timeavtaler, klikker pasienten på timen det gjelder.
 2. 2.
  Deretter velger de Avbestill time.
Dersom du som fastlege eller noen på klinikken avbestiller eller flytter pasientens time, vil pasienten varsles om dette via HelseNorge og se det under Timeavtaler. Det vil også være synlig i pasientportalen og appen til PatientSky.

E-konsultasjon

Hvis du som fastlege tilbyr e-konsultasjon, kan pasienten starte dette via HelseNorge.
 1. 1.
  Pasienten klikker Start e-konsultasjon og må fylle inn emne for meldingen.
 2. 2.
  Pasienten kan også laste opp eventuelle vedlegg.
 3. 3.
  Når pasienten er ferdig, klikker han/hun Send.
Du som fastlege mottar e-konsultasjonen i din egen innboks og har lovpålegg om å svare innen maks fem dager.

Generelle henvendelser og reseptforespørsler

For å sende en generell henvendelse til klinikken, klikker pasienten Kontakt legekontoret. For å be om å fornye en resept, klikker pasienten Forny resept.
Klinikken mottar henvendelsene og når dere har svart, varsles pasienten i HelseNorge-portalen.