HelseNorge for pasienter

Integrasjonen med HelseNorge er for øyeblikket under pilotering.

PatientSky er integrert med HelseNorge. For deg som pasient betyr det at dersom fastlegen din bruker PatientSky, kan du bestille timer og sende meldinger til klinikken via HelseNorge.

Hva er HelseNorge?

Helsenorge.no er det offentlige nettstedet for innbyggere i Norge, med innhold levert fra ulike aktører i helsesektoren. Via HelseNorge-portalen får pasienter tilgang til å se sin helseinformasjon, i tillegg til en rekke selvbetjeningsløsninger som å se og redigere sin kjernejournal, bytte fastlege, få oversikt over reseptene og vaksinene sine.

HelseNorge og PatientSky er to ulike system som snakker sammen, for å gjøre administrasjonen og behandlingen både for fastlege og pasient enklere.

Hvilke tjenester som er tilgjengelig for deg i HelseNorge-portalen avhenger av hvilke tjenester fastlegen tilbyr for deg som pasient, for eksempel timebestilling eller e-konsultasjon.

Logg inn i HelseNorge

1. I nettleseren din, gå til www.helsenorge.no

2. Øverst i høyre hjørne, klikk Logg inn. Du logger inn med BankID/BankID på mobil eller en av de andre påloggingsmetodene som står oppført.

3. Når du har logget inn, vil du se tjenestene fastlegen din tilbyr under fastlegens navn.

Bestill time

Din fastleges ledige timer er synkronisert med HelseNorges timebestillingsløsning. Det betyr at du kan bestille time hos fastlegen din via HelseNorge.

1. Klikk Bestill time.

2. Velg et ledig tidspunkt i kalenderen som kommer opp.

3. Skriv inn en kommentar om hva timen gjelder.

4. Trykk Bestill.

Du finner informasjon om timebestillingen i innboksen eller under Timeavtaler lenger ned på siden. Timebestillingen er også synlig i pasientportalen og appen til PatientSky.

Endringer i time

Du som pasient kan selv avbestille time via HelseNorge, dersom fastlegen har tillatt dette.

1. Under Timeavtaler, klikk på timen det gjelder.

2. Velg Avbestill time.

Dersom klinikken avbestiller eller flytter timen din, vil du varsles om dette via HelseNorge og se det under Timeavtaler. Det vil også være synlig i pasientportalen og appen til PatientSky.

E-konsultasjon

Du kan også starte en e-konsultasjon med fastlegen din via HelseNorge, hvis fastlegen din tilbyr dette.

1. Klikk Start e-konsultasjon.

2. Fyll inn emne og meldingen din. Du kan også laste opp eventuelle vedlegg.

3. Når du er ferdig, klikk Send.

Fastlegen mottar e-konsultasjonen og svarer deg innen maks fem dager.

Generelle henvendelser og reseptforespørsler

For å sende en generell henvendelse til klinikken, klikk Kontakt legekontoret. For å be om å fornye en resept, klikk Forny resept.

Klinikken mottar henvendelsene dine. Når du har fått svar, varsles du i HelseNorge-portalen.