Opprett regningskort

Lær hvordan du oppretter regningskort og tar betalt i PatientSky.

For å ta betalt fra pasienten og eventuelt HELFO, oppretter du et regningskort.

Aktiver pasienten i søkefeltet og bruk snarveien Alt + B (se hvordan). Du kan også klikke på regningskort-ikonet flere steder i PatientSky (se hvordan). Legg merke til følgende:

• Pasienten er lagt inn fordi pasienten er valgt i søkefeltet.

• Timen legges inn hvis pasienten er satt opp på time i dag, eller har hatt en time de siste tre dager. Dersom timen ikke ligger tilknyttet, anbefaler vi at du finner den i listen og legger den til (se hvor).

• Ordredato og tidspunkt endres automatisk til å være lik den tilknyttede timen.

• Regnskap og aktør er satt ut fra det som er valgt i oppsettet "Velg standard".

• Problemstilling hentes fra pasientens siste journalnotat.

• Hvis du har lagt til takster på timetypen, og regningskortet er knyttet til timen, kommer takstene inn automatisk.

• Bruker du HELFO-takster sjekker vi om pasienten har et relevant frikort, annen garantikode, og om noen andre HELFO-takster skal legges til.

Kommer det som er nevnt over inn automatisk er alt konfigurert riktig.

Velg betaling. Hvis pasienten skal betale en egenandel, kan dere ta betalt med følgende alternativ:

1. Integrert betalingsterminal (NETS, Verifone eller Melin Medical).

2. Merke betalt med kort eller kontant for frittstående betalingsløsninger. Bruker dere løsninger som Vipps eller iZettle markerer du regningen som betalt med kort. Om du tar imot betaling kontant i ditt frittstående kassesystem, markerer du regningen som betalt kontant.

3. Dersom dere har fakturaløsningen til PatientSky, vil faktura være et alternativ.

4. Merk som Betales senere dersom det skal opprettes samleregning til pasienten. Slike regningskort kan fortsatt sendes til HELFO for oppgjør, selv om pasienten skal betale senere.

Er det ingen egenandel, trykker du opprett regning (se hvordan).

Regningskort kan også lagres som utkast og hentes opp igjen fra pasientkortet senere (se hvordan).

I PatientSky er regningskort en frittstående funksjon som alltid kan opprettes, enten det er en time tilknyttet eller ikke. Det må alltid opprettes et regningskort, men mye av innholdet fylles automatisk ut. Behandler bør alltid sjekke om regningskortet ser korrekt ut for å unngå feil, samt velge hvordan det skal betales.

Finn tilbake til regningskort

Når det er opprettet et regningskort som er knyttet til en time vises det i timeboken med et regningskort-ikon (se hvor).

Alle opprettede regningskort finner du

1. I området Økonomipasientkortet (se hvordan).

2. I Økonomimodulen og Innbetalinger (se hvor).

3. I Reskontro kan du sortere på pasient (se hvor).

Regningskort til bedrift

Slik oppretter du regningskort til bedrift:

1. Aktiver bedriften i søkefeltet (se hvordan).

2. Klikk på ikonet for å opprette nytt regningskort. Bedriften er lagt til på regningskortet.

3. I feltet pasient, legger du til pasienten bedriften skal betale på vegne av (se hvordan).

4. Legg til egne opprettede takster. Merk at HELFO-takster ikke kan benyttes til bedrift.

5. Velg betalingsmetode. Dersom du velger faktura, er det adressen som er registrert på bedriften som benyttes.

HELFO-takster kan ikke benyttes for bedrifter fordi Folketrygden dekker deler eller hele krav rettet mot innbyggere, ikke bedrifter. Når kravet er rettet mot en bedrift, står bedriften fullt og helt for betalingen.

Andre regningskort

Les hvordan du oppretter regningskort for gruppetimer her. Les hvordan du oppretter regningskort til forsikringsselskap her. Les hvordan du oppretter regningskort for avlyste timer her.