Ordne excel-fil

Lær hvordan du strukturerer rapporter som er eksportert til Excel eller Numbers.

Dersom du eksporterer en rapport til Excel eller Numbers, kan filen ryddes i for å gjøre den lesevennlig. Det vil se forskjellig ut utfra hva slags datamaskin dere bruker.

Windows

For dere som har Windows åpnes eksporten i excel som en CSV-fil som er enkel å laste inn i diverse regnskapssystemer.

For at dataene skal vises som et vanlig excel-skjema må rapporten åpnes på en annen måte:

• Klikk på Data oppe i verktøylinjen i excel, og på Fra tekst/CSV (se hvordan).

• Finn filen fra din maskin, klikk på Importer (se hvordan).

• Klikk så på Transformer data, og deretter Lukk og last inn øverst til venstre (se hvordan).

• Bruk også excel til å eventuelt legge sammen summene (se hvordan).

Mac

På Mac åpnes rapporten i numbers. For å summere gjør du slik:

Contents
Windows
Mac