Sette opp en ny time

Slik setter du opp pasient på en enkeltstående time (se hvordan):

1. Bruk hurtigtasten Alt + F for √• s√łke etter pasienten i s√łkefeltet.

2. G√• til timeboken din og dobbeltklikk p√• en ledig time. Dato for valgt time er synlig √łverst i vinduet.

3. Skriv inn eventuelt notat om hva timen gjelder.

4. Klikk Lagre time, og pasienten er satt opp på time.

√ėnsker du p√• endre timetypen, klikk i feltet Type og velg fra listen.

Sett opp time for pasient i en smartluke (se hvordan):

1. Ha pasienten aktivert i s√łkefeltet.

2. F√łr musepekeren over smartluken til du finner √łnsket tidspunkt, og dobbeltklikk.

3. Velg riktig timetype fra listen. Du kan ogs√• bruke s√łkefunksjonen. Merk at timetypen du brukte sist er forh√•ndsvalgt.

4. Klikk Lagre time.

Dersom du √łnsker et overblikk over hvilke timetyper smartluken inneholder og hvilke timer som er ledige, bruk hurtigtast Alt + Shift + S i timeboken. Bruk hurtigtasten p√• nytt for endre tilbake (se hvordan).

Da kan du også dobbeltklikke på en av de ledige timelukene inne i smartluken for å sette opp pasient på time (se hvordan).

Andre funksjoner når du setter opp time

• Pasienten som er valgt i s√łkefeltet blir automatisk satt opp p√• timen. Fjern pasienten fra timen ved √• klikke p√• krysset og s√łk etter ny, dersom du er i ferd med √• sette opp feil.

• √ėnsker pasienten utskrift av timekortet huker du p√• print timekort, og deretter Lagre time.

• Ved behov for √• sette opp en time innimellom andre oppsatte timer dobbeltklikker du i det hvite omr√•det p√• siden av timene, og oppretter en ny time for pasienten (se hvordan).

• Du kan se at pasienten selv har booket timen ved √• holde musepekeren over timen, og ved at timen er striplet p√• den ene siden (se hvordan).

• Innen det har g√•tt fem minutter fra du har satt opp timen kan den slettes uten at det sendes ut en varsling til pasienten (se hvor). Etter fem minutter m√• timen avbestilles.

• Du kan ogs√• sette opp pasienten p√• en ny time ved √• bruke hurtigtasten Alt + A (se hvordan) . Finn en ledig time ved √• s√łke og bruke filtreringsvalgene. I s√łkefeltet s√łker du etter ledige timer ved √• skrive 2d (2 dager), 2u (2 uker) osv. De ledige timene som matcher valgene og s√łket ditt vil du se en oversikt over. Velg en av disse og Lagre timen.

Endre timer

√ėnsker du √• endre oppsatte timer, kan du h√łyreklikke p√• de (se hvordan).

Her har du også mulighet til å:

• Endre timetype ved √• klikke p√• Type.

• Sjekke pasienter inn og ut av timen (ankomstregistrering) for √• indikere om pasienten har ankommet klinikken eller om behandler er ferdig med pasienten.

• Avlyse timen p√• vegne av deg selv eller pasient, samt se logg over timen ved √• klikke p√• handlingsikonet.

• Skrive ut ved √• klikke p√• printerikonet.

For √• forlenge en oppsatt time, hold musepekeren over den nederste delen av timen til du f√•r frem pilen. Klikk, hold og dra timen til √łnsket tidspunkt (se hvordan). Du kan ogs√• √•pne timen og justere tidspunktet manuelt.

Trenger du √• flytte timen innenfor samme uke eller dag, kan du ta tak i den med musepekeren og dra den dit du √łnsker (se hvordan).

Skal timen flyttes lenger frem i tid, h√łyreklikk p√• timen, og klikk p√• saksen. G√• til √łnsket tidspunkt, h√łyreklikk p√• en ledig time, og velg Lim inn (se hvordan).

Hva skjer når pasienten settes opp på ny time

Er pasienten registrert med fullt fnr. kan de logge inn i PatientSky-appen eller pasientportalen for å se når de har time og evt annen informasjon om timen.

Er du usikker p√• om pasienten vet hva PatientSky er? Den gr√łnne prikken ved profilbildet deres indikerer at de har logget inn p√• plattformen f√łr. Kanskje har de v√¶rt hos en annen behandler som bruker PatientSky (se hvor).

Har dere aktivert varslinger, vil pasienten motta en varsling 5 minutter etter at timen er satt opp. Det vil si at dersom du gj√łr endringer p√• timen innen 5 minutter, s√• vil ikke pasienten motta dobbelt opp med varslinger. Gj√łres det endringer etter 5 minutter, vil pasienten motta en varsling om at timen er flyttet.

• Dersom pasienten har angitt en e-postadresse, vil det sendes ut en e-post med beskjed om at pasienten har f√•tt en time og beskjed om √• logge inn for √• se mer informasjon.

• Dersom pasienten har lastet ned appen og tillatt Push, vil det bli sendt en pushmelding med beskjed om ny time, i tillegg til e-post/SMS.

• Dersom pasienten kun har angitt telefonnummer, vil det sendes ut en SMS.

Det blir også sendt ut varsling dersom timen avbestilles.

N√•r det gjelder timer, s√• gir pasienten noe som kalles stilltiende samtykke. I dette tilfellet vil det si at n√•r pasienten velger klinikk gir de ogs√• samtykke til √• bli kontaktet via de l√łsningene som klinikken tar i bruk. Dette er dog ikke dekkende for alt. Gitt samtykke: Mottar alle former for varsler Trukket samtykke: Mottar ingen varsler (heller ikke om time) Stilltiende samtykke: Mottar varsler (om time)