Sette opp en ny time

Slik setter du opp pasient på en enkeltstående time (se hvordan):

1. 1.
    Bruk hurtigtasten Alt + F for √• s√łke etter pasienten i s√łkefeltet.
  2. 2.
    G√• til timeboken din og dobbeltklikk p√• en ledig time. Dato for valgt time er synlig √łverst i vinduet.
  3. 3.
    Skriv inn eventuelt notat om hva timen gjelder.
  4. 4.
    Klikk Lagre time, og pasienten er satt opp på time.
√ėnsker du p√• endre timetypen, klikk i feltet Type og velg fra listen.

Sett opp time for pasient i en smartluke (se hvordan):

1. 1.
    Ha pasienten aktivert i s√łkefeltet.
  2. 2.
    F√łr musepekeren over smartluken til du finner √łnsket tidspunkt, og dobbeltklikk.
  3. 3.
    Velg riktig timetype fra listen. Du kan ogs√• bruke s√łkefunksjonen. Merk at timetypen du brukte sist er forh√•ndsvalgt.
  4. 4.
    Klikk Lagre time.
Dersom du √łnsker et overblikk over hvilke timetyper smartluken inneholder og hvilke timer som er ledige, bruk hurtigtast Alt + Shift + S i timeboken. Bruk hurtigtasten p√• nytt for endre tilbake (se hvordan).
Da kan du også dobbeltklikke på en av de ledige timelukene inne i smartluken for å sette opp pasient på time (se hvordan).

Andre funksjoner når du setter opp time

• Pasienten som er valgt i s√łkefeltet blir automatisk satt opp p√• timen. Fjern pasienten fra timen ved √• klikke p√• krysset og s√łk etter ny, dersom du er i ferd med √• sette opp feil.
  • √ėnsker pasienten utskrift av timekortet huker du p√• print timekort, og deretter Lagre time.
  • Ved behov for √• sette opp en time innimellom andre oppsatte timer dobbeltklikker du i det hvite omr√•det p√• siden av timene, og oppretter en ny time for pasienten (se hvordan).
  • Du kan se at pasienten selv har booket timen ved √• holde musepekeren over timen, og ved at timen er striplet p√• den ene siden (se hvordan).
  • Innen det har g√•tt fem minutter fra du har satt opp timen kan den slettes uten at det sendes ut en varsling til pasienten (se hvor). Etter fem minutter m√• timen avbestilles.
  • Du kan ogs√• sette opp pasienten p√• en ny time ved √• bruke hurtigtasten Alt + A (se hvordan) . Finn en ledig time ved √• s√łke og bruke filtreringsvalgene. I s√łkefeltet s√łker du etter ledige timer ved √• skrive 2d (2 dager), 2u (2 uker) osv. De ledige timene som matcher valgene og s√łket ditt vil du se en oversikt over. Velg en av disse og Lagre timen.

Endre timer

√ėnsker du √• endre oppsatte timer, kan du h√łyreklikke p√• de (se hvordan).
Her har du også mulighet til å:
  • Endre timetype ved √• klikke p√• Type.
  • Sjekke pasienter inn og ut av timen (ankomstregistrering) for √• indikere om pasienten har ankommet klinikken eller om behandler er ferdig med pasienten.
  • Avlyse timen p√• vegne av deg selv eller pasient, samt se logg over timen ved √• klikke p√• handlingsikonet.
  • Skrive ut ved √• klikke p√• printerikonet.
For √• forlenge en oppsatt time, hold musepekeren over den nederste delen av timen til du f√•r frem pilen. Klikk, hold og dra timen til √łnsket tidspunkt (se hvordan). Du kan ogs√• √•pne timen og justere tidspunktet manuelt.
Trenger du √• flytte timen innenfor samme uke eller dag kan du ta tak i den med musepekeren og dra. Merk at med standardvisning kan du dra timen dit du √łnsker (se hvordan). Dersom du bruker listevisning kan du kun flytte timen til samme tidspunkt p√• andre dager i uken.
Du kan bytte mellom standardvisning og listevisning ved å klikke på handlingsikonet (se hvordan).
Skal timen flyttes lenger frem i tid, h√łyreklikk p√• timen, og klikk p√• saksen. G√• til √łnsket tidspunkt, h√łyreklikk p√• en ledig time, og velg Lim inn (se hvordan).
Merk at regningskortet ikke vil bli automatisk slettet, dersom du sletter timen regningskortet er opprettet fra.

Hva skjer når pasienten settes opp på ny time

Er pasienten registrert med fullt fnr. kan de logge inn i PatientSky-appen eller pasientportalen for å se når de har time og evt annen informasjon om timen.
Er du usikker p√• om pasienten vet hva PatientSky er? Den gr√łnne prikken ved profilbildet deres indikerer at de har logget inn p√• plattformen f√łr. Kanskje har de v√¶rt hos en annen behandler som bruker PatientSky (se hvor).
Har dere aktivert varslinger, vil pasienten motta en varsling 5 minutter etter at timen er satt opp. Les mer om varslinger til pasient for timebok.
N√•r det gjelder timer, s√• gir pasienten noe som kalles stilltiende samtykke. I dette tilfellet vil det si at n√•r pasienten velger klinikk gir de ogs√• samtykke til √• bli kontaktet via de l√łsningene som klinikken tar i bruk. Dette er dog ikke dekkende for alt. Gitt samtykke: Mottar alle former for varsler Trukket samtykke: Mottar ingen varsler (heller ikke om time) Stilltiende samtykke: Mottar varsler (om time)