Generelt om journalen

Hvordan komme inn i journalen?

Det finnes ulike måter å komme inn i journalen på.

1. Du kan aktivere en pasient i s√łkefeltet ved √• s√łke p√• navn, f√łdselsdato eller personnummer. Klikk p√• de tre prikkene for √• se de tilgjengelige valgene og klikk s√• p√• ikonet for G√• til journal.

2. Bruke hurtigtasten Alt + J

3. Du kan dobbeltklikke på en oppsatt time på aktuell pasient i timeboken.

4. Du kan klikke på navnet til pasienten i timebok-widget.

5. Du kan klikke på Gå til journal på pasientkortet til aktuell pasient

Alle disse metodene f√łrer deg inn til journalen. Du kommer inn i det oversiktsbildet du sist forlot, dersom du har v√¶rt inne p√• pasienten tidligere. I f√łrstesidebildet finner du en oversikt over alle journalnotater og journalhendelser.

Journalvinduet

Til venstre, en topografisk oversikt over pasienten i det vi kaller for "mennesket". Her vil problemene som pasienten er tilknyttet v√¶re synlige, slik at du enkelt f√•r en oversikt over hvilke problemer pasienten har, og har hatt. Under finner du problemlisten og eventuelle behandlingsforl√łp.

I midten har du den l√łpende journalen, hvor alle notater er lagret etter dato, siste f√łrst.

Til h√łyre har du en oversikt over pasientens kommende timer (den som er n√¶rmest), eventuelle dialoger ang√•ende pasienten eller fra pasienten, og ufakturerte ordre. Alts√• regningskort som har status Betal senere eller Utkast.

I tillegg kan du her skrive notater angående pasienten både som er synlig for alle på klinikken og personlige notater som bare du kan se.

Du har ogs√• Hendelser siden sist som viser er oversikt over alt som har skjedd med/om pasienten siden sist bes√łk. Dette kan v√¶re f.eks meldinger mottatt ang√•ende pasienten (epikriser, henvisninger eller lignende), nye preparater som har blitt forskrevet eller nye e-konsultasjoner sendt fra pasienten.

Oversikt over journal

Redigere ditt visningsbilde

Dine innstillinger lagres og slås opp hver gang du åpner en ny pasient. Innstillingene gjelder kun for din bruker, og arves ikke av de andre på klinikken.

Du har f√łlgende muligheter:

• Justere st√łrrelsen p√• de ulike omr√•dene (se hvor)

• Justere problemlisten (se hvor)

• Sette opp den typografiske oversikten, eller skjule den (se hvor)

Navigere i journalen

En journal best√•r p√• sikt av mye data og informasjon rundt pasienten. Du har mulighet til √• filtrere denne dataen. Klikk p√• filtreringsikonet og velg fra listen hva du √łnsker √• filtrere p√•. De filtreringene du velger, vil systemet "huske" til neste gang (se hvor).

Du kan ogs√• s√łke i fritekst i s√łkefeltet.

Ved å klikke på de ulike tegnene i menyen kan du navigere mellom de ulike delene av journalen - Lab, forskrivning, klinisk tidslinje, korrespondanse. Dette er avhengig av hvilke moduler du og klinikken har valgt.

Arbeide med flere pasienter av gangen

Du kan minimere arbeidet med denne pasientens journal ved √• klikke p√• minus tegnet oppe til h√łyre. Arbeidet med denne pasienten legges da ned p√• arbeidslinjen, og du kan alltid hente det opp igjen. P√• lik linje som andre objekter i PatientSky (feks, pasientkortet eller ny melding). P√• denne m√•ten kan du jobbe med flere pasienter av gangen. Du kan ogs√• avslutte arbeidet ved √• klikke p√• X.

Sortering på ulike problemer/diagnosekoder

Dersom du √łnsker √• se journalnotater eller hendelser som er knyttet direkte til et problem/diagnosekode, kan du enkelt klikke p√• problemet det gjelder i problemlisten. Alle notater eller hendelser som er tagget til dette problemet vil da vises i journaloversikten p√• h√łyre side. P√• denne m√•ten kan du enkelt lese deg opp p√• historikken til pasienter. Du kan ogs√• velge flere problemer ved √• klikke p√• de. Dersom du ikke lengre √łnsker √• se p√• notater relatert til et problem, m√• du klikke p√• problemet igjen.

Journal i Widgets

Til h√łyre p√• PatientSky-plattformen har vi det som kalles for Widgets - snarveier til dine mest brukte funksjoner, som for eksempel innboksen din og en oversikt over timer i dag. Widgets kan √•pnes og lukkes ved √• trykke p√• den gr√• pilen til h√łyre p√• plattformen (se hvor).

I Widgets er det en egen journalwidget. Her finner du et notatfelt √łverst. I dette feltet kan du skrive notater om pasienten uten at det legger seg i den l√łpende journalen. Dette er alts√• et felt utenfor journalen som behandleren for eksempel kan benytte til √• notere seg ting det kan v√¶re viktig √• huske om pasienten i forbindelse med en konsultasjon.

Under notatfeltet har du Hendelser siden sist. Denne gir en oversikt over hendelser som er registrert på pasienten siden sist journalnotat ble opprettet. Dette kan for eksempel være meldinger som er blitt sendt ut til eller angående pasienten, meldinger pasienten har sendt inn, eller henvisninger og epikriser som er mottatt for den aktuelle pasienten.